Aleksander Nawrocki – Drodzy czytelnicy i miłośnicy poezji
Stefan Jurkowski – Spotkanie po słowiańsku
Fotograficzny reportaż z II Festiwalu Poezji Słowiańskiej
Aleksander Nawrocki – „Człowiek do poczytania”
Wiersze: Bożeny Orszulak, Władysława Łazuki, Julii Nadstawnej, Ewy Olczak, Józefa Lenarta, Pawła Baranowskiego, Joanny Kozickiej, Julii Łukasiak, Kamila Kwidzińskiego, Marcina Dydyny.
Maciej Sapiejewski – Kultura przestrzenią spotkania
Aleksander Nawrocki – Nathalie
Cezary Lipka – Cierpienie w literaturze (Przyczynek do twórczości poetyckiej Tadeusza Nowaka)
Z poezji chińskiej - w przekładzie Jarosława Zawadzkiego – Tao Yuanming
Twórcy z Kadzidła: Dariusz Łukaszewski, Agata Bączek, Krystyna Łaszczych, Aneta Głażewska, Marianna Staśkiewicz
Stefan Jurkowski – Praca z młodymi... - rozmowa z Jadwigą Gaudasińską
Wiersze z konkursów literackich:
XXI Festiwal Poezji w XIV LO im. St. Staszica
XII Konkurs literacki: Magia słowa
Rachel Schancer - Literatura polska w Izraelu
Aleksander Nawrocki - Rok Słowackiego: był, czy nie był?
O Międzynarodowych Dniach Muzyki Chóralnej w Garwolinie
Numer można jeszcze kupić w Empiku. Ja wczoraj zakupiłem i podoba mi się, o!
(porządnie zrobione pismo)
W Empiku jest ta dobra sprawa, że można sobie usiąść i przeczytać.
Gratulować nie ma czego. Publikacja to nic innego, jak wyciągnięcie dłoni do indywidualnego czytelnika. Tutaj mogę tę dłoń wykonturować.
Miałem okazję poznać kiedyś osobiście - siedział podparty jak Mojżesz i słuchał naszych tekstów.
Od czasu do czasu jakieś słowo powiedział.
O moich, że zbyt lekceważąco je traktuję czytając. A mnie po prostu wkurzyła ta jego mentorska postawa i czołobitność kolegów z Miasteczka G. Więc czytałem tak od niechcenia...może poczuł, że jego autorytet to ja mam w tyle!
artur bodler [Usunięty]
Wysłany: 2010-06-14, 23:40
A ja miałem niedawno sen, że byłem na jakimś wieczorku i zacząłem mówić ,,bla bla bla" i wszyscy klaskali, więc cały czas mówiłem ,,bla bla bla", a jak skończył się wieczorek, to podszedł do mnie jakiś nastolatek i powiedział: ,,a dupa pana nie boli od tych oklasków?".