Dołączyła: 22 Cze 2008 Posty: 14517 Skąd: Gliwice / obecnie Göteborg
Wysłany: 2008-09-08, 14:03
Wiersz znalazł Nutę ... albo i Nuta wiersz... wołały się do siebie...
Kiedyś się zaśpiewają na pewno ... i miejmy nadzieje że nie za- niewiemjakdlugo- tylko całkiem niedługo...
Pozdrawiam i dołączam do witających b. serdecznie na naszym niesamowitym PS.
Wysłany: 2008-09-09, 17:18
Dzięki Amuś za te krzepiące słowa... jeszcze nie jeden mam nadzieję wyśpiewam dla Was wiersz.. tylko gdzie i kiedy już bym to chciała wiedzieć ..
Może do Krakowa na inaugurację tegoż śpiewanego wiersza się wprosimy ...??
_________________ wieczność przed nami i wieczność za nami
a dla nas ... chwila - między wiecznościami
pątniczka
Wysłany: 2008-09-09, 17:24
nuta niepokorna napisał/a:
eszcze nie jeden mam nadzieję wyśpiewam dla Was wiersz.. tylko gdzie i kiedy już bym to chciała wiedzieć ..
a słyszałam słyszałam ze śpiewanie masz przecudnej urody
tak mi jaskółki wyćwierkały te co nisko latają
_________________ słowa palą, więc pali się słowa
nikt o treści popiołów nie pyta
Wysłany: 2008-09-09, 18:51
Nie daj się zwariowac .. lilaczku..
przecudnej -to może było jakieś 2o lat temu, a i to przesada..
powiedzmy że z czarowania coś tam jeszcze zostało, ale tylko jak publika tego warta..
No, dla tej i duszę oddac by warto ..
Nutko.;
jeśli nie jesteś dziewicą - w Krakowie nic Ci nie grozi, bo tutejsze smoki pożywiają się ino taką dietą;
wizyta w Krakowie to wspaniały pomysł - nie ma problemu z rezerwacją sali w jakiejś knajpce przy Rynku, jest tylko problem z noclegiem bo najtańsze lokum to okolice 100 zł od łebka...Rzeczywistość skrzeczy>
) J.S
Leszku.;
podobno na tym polega twórcze ryzyko - na łamaniu konwencji;
ja, miłośnik dobrego oparcia pod stopami czyli skały powoliłem zabrać się w powietrze! ) !!
J.S
Dobrze Cię znów widziec i czytac
Fajnie, z pomysłem.
Ha tu dostrzegam nutkę patriotyzmu.
) POZDRAWIAM!
yes! yes! jestem nie tylko człowiekiem, nie tylko chopem, łazęgą i górskim capem - jestem także Polakiem, i nie mam zamiaru uwolnić się kiedykolwiek od takiej świadomości! A ta ciąży, gniecie...jak każdego płacęcego podatki czyli odpowiedzialnego obywatela;
tośmy się znaleźli...jaki świat ten mały, tylko niebo Leszka takie nieobjęte...
J.S
Wysłany: 2008-09-10, 07:43
Drogi Jacku ...
zaiste trudno żeby.. ..-chyba zatem nic mi od Smoka nie grozi.. Kraków jest do oswojenia jak mniemam, więc jeśli tylko zdołamy ogarnąć szaleństwo rzeczywistości i zapleść w czarodziejski warkocz z naszym szaleństwem twórczym - coś z tego być może
Ja traperska Nutka mogę brzdękolić i pod sukiennicami a spać w samochodzie.. - zresztą kto by spał w takim klimatycznym miejscu..