W związku z rozpoczęciem prac nad Antologią 3, zapraszamy osoby, które do chwili niniejszego ogłoszenia napisały na forum co najmniej 3 posty, do przesyłania:
WIERSZY
Prosimy o przesyłanie 10 wierszy zapisanych w wordzie lub notatniku czcionką 12, zamieszczając je w takiej kolejności, w jakiej mają znaleźć się w tomiku. Prosimy o przejrzenie wierszy przed wysłaniem, aby wyeliminować ewentualne błędy i literówki.
W przypadku dłuższych wierszy może okazać się, że nie wszystkie znajdą się w antologii (dlatego taka ważna jest ich kolejność), a w przypadku wierszy krótszych możliwe jest, że poprosimy autora o dosłanie kolejnych.
oraz / lub
PROZY
Prosimy o przesyłanie do 10 stron prozy zapisanej w wordzie lub notatniku czcionką 12, zamieszczając ją w takiej kolejności, w jakiej ma znaleźć się w tomiku. Prosimy o przejrzenie utworów przed wysłaniem, aby wyeliminować ewentualne błędy i literówki.
oraz / lub
FOTOGRAFII ARTYSTYCZNYCH ORAZ GRAFIK
Prosimy również o nadsyłanie do 10 fotografii (i/lub grafik) własnego autorstwa, zapisanych w formatach JPG, PNG albo GIF.
oraz
ZDJĘCIA Z NOTKĄ ODAUTORSKĄ
Prosimy o przesyłanie zdjęcia oraz skróconej notki odautorskiej, do 10-15 wierszy zapisanych w wordzie lub notatniku czcionką 12.
oraz
OŚWIADCZENIA
Prosimy o skopiowanie i wypełnienie poniższego oświadczenia oraz przesłanie go do nas drogą elektroniczną
Ja, (imię i nazwisko), oświadczam, że przysługują mi prawa autorskie do wymienionych niżej utworów i prawa te są wolne od obciążeń finansowych oraz wyrażam zgodę na ich nieodpłatne zamieszczenie w Antologii 3 forum literackiego POSTscriptum wraz z moim zdjęciem i notką autorską*. Oświadczam, że nie będę wnosił / wnosiła roszczeń** z tego tytułu.
Tytuły utworów (wierszy, prozy, zdjęć i grafik):
1.
2.
3.
(...)
* zdjęcia i notki odautorskie nie są bezwarunkowym wymogiem, niemniej miło by było zobaczyć Wasze buzie i przeczytać o Was kilka słów - jeśli nie ma zgody na wykorzystanie w antologii zdjęcia i notki odautorskiej, prosimy usunąć z oświadczenia treść: "wraz z moim zdjęciem i notką autorską"
** niepotrzebne usunąć
POWYŻSZE MATERIAŁY PROSIMY NADSYŁAĆ DO DNIA 20.09.2009 r. W JEDNEJ WIADOMOŚCI NA E-MAIL forum.postscriptum@wp.pl , tytuł wiadomości: Antologia 3
Prosimy również o zaznaczenie, czy utwory zamieszczone w antologii mają być podpisane imieniem i nazwiskiem, nickiem z forum, czy imieniem i nazwiskiem + nickiem z forum.
UWAGA!
Utwory zawierające treści rasistowskie, faszystowskie, nazistowskie i antysemickie nie będą publikowane w Antologii.
Trudno teraz określić. To zależy od tego, kiedy wszystko złożymy, kiedy zostanie wybrana okładka, a także od terminów wydawcy, na co nie mamy wpływu. Do 20 września jest niecały miesiąc, dolicz do tego jeszcze kilka tygodni... w przybliżeniu może pod koniec października (ale to opcja optymistyczna).
fajnie że wychodzi "trójeczka"...
wśród artystów rockowych przeważnie trzeci album jest najlepszy
mam nadzieję, że i w naszym przypadku sprawdzi się ta zasada
_________________ "Jakże próżnym jest zasiadać do pisania, jeśli nie wstało się, by żyć"
Mam jedno glupie pytanie:
Czy oprócz moich 10 wierszy zmiescilaby sie w antologii (zamiast mjej prozy) opowieść o Zajeździe Łośnieńskim pisana 13 zgłoskowcem? moze we fragmentacdh chociaz ?
10 wierszy wybiorę, co do opisu spotkania - polecam się
Jak na razie tylko trzech autorów przysłało swoje prace do antologii
_________________ łatwo przejść uchem igielnym własnego wiersza
niż popłynąć z prądem cudzego
radośnie gdy ktoś nas dostrzega
brak czasu by zostawić choćby echo
Jak na razie tylko trzech autorów przysłało swoje prace do antologii
Cierpliwości.
Ja zapewne prześlę też.
Chwilowy brak czasu no i problem, by dobrać 10 wierszy w miarę jednorodnych.
Nie chciałbym aby moja część kojarzyła się jak groch z kapustą, a pisuję rozmaite rzeczy.
Ostatnio jakoś sobie z tym poradziłem. Pewnie i tym razem coś wymyślę