Prosimy chętnych o zgłaszanie projektów okładki do pierwszego numeru Antologii. Powinny się na niej znaleźć słowa: POSTscriptum, Antologia, 1/2008
Dane techniczne:
format - wielkość fizyczna obrazka - 305 x 216 mm (książka A5, czyli 148 x 210 mm)
grafika o rozdzielczości 300 dpi (na cal!) w formacie tif (spłaszczone warstwy i ew. kanały, ale: niekompresowany!)
profil kolorystyczny zamieniony na CMYK
W przypadku innych ustawień, wybrany projekt zostanie dopasowany do wymagań, więc może to pójść po jakości. Dlatego najlepiej od razu zastosować się do powyższych wytycznych.
Wszystkie projekty prosimy zamieszczać tutaj lub przesłać do Administracji na PW (wtedy my je zamieścimy) do 7 lutego br., po czym zostanie zamieszczona trzydniowa ankieta, która drogą głosowania wyłoni projekt okładki.
PS
Wielkość fizyczna obrazka - 305 x 216 mm, to oczywiście całkowita wielkość na pierwszą i ostatnią stronę okładki i jeśli projektujemy tylko pierwszą stronę, wymiary trzeba podzielić na dwa.
myślę, że troszkę za ciężkie jak na okładkę
tło fajne, dół też i te gałązki z tyłu, otwarta książka, niebo ....
może tylko tych książek nieco za dużo ?
tak mniej więcej wyglądałaby cała okładka z powyższym motywem...oczywiście to tylko projekt...czekamy na projekty innych użytkowników, a ja też jeszcze pomyślę
Chciałem dodać -- wielkość fizyczna obrazka - 305 x 216 mm, to oczywiście całkowita wielkość na pierwszą i ostatnią stronę okładki i jeśli projektujemy tylko pierwszą stronę, wymiary trzeba podzielić na dwa
Przeglądałem czarno-białe grafiki Lidzi i sądzę, że tam mamy gotowe obrazki na pierwszą stronę okładki. Pooglądajcie sobie i sądze, że wybrane grafiki Lidzia może pokazać w różnych rastrach. Mi bardzo podoba się poniższa frafika:
14. schodami do
Wytłumaczę od razu dlaczego ta. W mojej interpretacji byłoby to zaznaczenie faktu, że jesteśmy jak na razie swoistą enklawę o unikalnym klimacie. Wyspą, do której schodzą po tęczowych schodachw objęcia edenu, kolejni użytkownicy z bezkresu powielanych problemów.
HA! - też wybrałem tę grafikę - już wcześniej na okładkę!
Zobacz jacy jesteśmy zgodni !!!
Gdzieś to opisałem ale nie wiem gdzie - !!! Skleroza!
O! może pod tymi wszystkimi grafikami ?