Pątniczko- dziekuję- takie bukiety - każdy musi przejść - kto próbuje swoich sił w tej dziedzinie- traktuję to jak ćwiczenie- no ale cóż - trzeba się zmierzyć i z bukietem i z pejzażem i z martwą naturą- najmniej mi się chce malować - jabłka i winogrona i chyba nie bedę
a swoja drogą- jest to duża frajda- serdeczności ode mnie
_________________ Istnieje wiele hałasów, ale tylko jedna cisza.
an [Usunięty]
Wysłany: 2012-04-23, 16:22
Cudowny, Bożenko! Moja ulubiona kombinacja: maki, chabry i stokrotki...
Przypominają mi się miejsca sprzed lat, spacery z ukochanym psem... I przesiadywanie godzinami na niewielkim zboczu, z którego rozciągał się widok na pobliskie łąki i pola... Przywołałaś jedno z najpiękniejszych wspomnień...
pątniczka
Wysłany: 2012-04-24, 11:20
Bożena napisał/a:
trzeba się zmierzyć i z bukietem i z pejzażem i z martwą
ano trzeba za bary je wziąc i na płótno przełożyc
wiesz , jak moge coś podszepnąc, sorki że siem czepiam , ale może ... by tak trochę dopracowac wazon?
buziolek i jeszcze raz sorki
_________________ słowa palą, więc pali się słowa
nikt o treści popiołów nie pyta
- kochana jesteś- możnaby- ale wazon ma tu drugorzędne- nie co najmniej trzeciorzędne znaczenie więc niech narazie się odleży/odwisi może kiedyś- kto wie
serdecznie pozdrawiam- i dziękuję
pątniczka
Wysłany: 2012-04-25, 17:40
Bożena napisał/a:
ale wazon ma tu drugorzędne- nie co najmniej trzeciorzędne znaczenie więc niech narazie się odleży/odwisi może kiedyś- kto wie
oki Twoja praca , Twoja wola też czasem tak mam że musi siem odleżeć
pozdrowionka
_________________ słowa palą, więc pali się słowa
nikt o treści popiołów nie pyta
bo obraz jest przepiękny i przypomina mi o najcudowniejszych miejscach, które utraciłam...
- jeszcze wiele nowych przepieknych miejsc które Cię zachwycą- serdecznie dziękuję - kochana jesteś- równiez miłego życzę- a właściwe miły niech będzie każdy kolejny dzień i oby słońca więcej bo jakoś nas nie rozpieszcza- serdeczności
an [Usunięty]
Wysłany: 2012-05-15, 12:01
Bożena napisał/a:
- jeszcze wiele nowych przepieknych miejsc które Cię zachwycą-
To prawda
Ale są takie, których widok nosimy w sobie przez całe życie i tych nic nie zastąpi!... Miejsca z przeszłości, które dziś może zupełnie inaczej wyglądają, ale dla nas zawsze będą TAMTYMI miejscami...
Kiedy patrzę na Twój bukiet, czuję TAMTEN wiatr i słońce na skórze, idę obrzeżami pola, chabry, maki i stokrotki pięknieją wplątane w dojrzewające zboże... Obok biegnie mój pies. Przed nami perspektywa polany i pobliskich stawów...
Wiem - banał - ale dla mnie bezcenny!...