_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
często w nim chodziła ...
i mam Jej biografię i film sobie obglądnąłem ze dwa razy - a muzykę z filmu mam na CD - rewelkowa jest
a postać ? nietuzinkowa na pewno !
(kiedyś napisałem do Ziemi Gorzowskiej felieton o Niej i Chaveli Vargas ... pewnie gdzieś zaginiony ... szkoda - tu by się przydał!- akurat!)
A jak nie?
Bardzo spokojnie, kolorowo, obrazowo wędruje się twoim wierszem Elżuniu
Li dziękuję za lekturę.
I masz rację, gdy np huragan jakiś przyjdzie, kanwę porwie, albo zmąci rzeczywistość, to zostanie nie-dopowiedziana.
serdeczności
E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
często w nim chodziła ...
i mam Jej biografię i film sobie obglądnąłem ze dwa razy - a muzykę z filmu mam na CD - rewelkowa jest
a postać ? nietuzinkowa na pewno !
(kiedyś napisałem do Ziemi Gorzowskiej felieton o Niej i Chaveli Vargas ... pewnie gdzieś zaginiony ... szkoda - tu by się przydał!- akurat!)
Marku to poszukaj, tego felietonu.
Frieda jest dla mnie esencją dawnego już trochę Meksyku. Przeglądając swoje zdjęcia robione w ubiegłym roku, w kwietniu w Meksyku, znalazłam te z serii: kwiaty-kolory-aromaty. Wyobraźnia i wspomnienia poszły swoją drogą.
serdeczności
E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
jeśli masz chwilę to wpisz w google Chavela Vargas - to postać niezwykła, podobnie jak Frida; w biografii Fridy nie wspominają jej a przez jakiś czas były kochankami - Chvela była pieśniarką - pod koniec życia wyciągnięta gdzieś ze slamsów Mexico C. (stoczyła się przez alkohol)zagrała swą ostatnią rolę w filmie "Frida" - jest taka cudna scena w knajpie ....
felietonu poszukam ale wątpię w sukces
Chavela Vargas - to postać niezwykła, podobnie jak Frida; w biografii Fridy nie wspominają jej a przez jakiś czas były kochankami
Tak Marku fascynujące, bulwersujące, kontrowersyjne było życie i Chaveli i Fridy... W różnych angielsko-języcznych artykułach pisze się o ich związku dość często. Interesujące, że podobno mąż Fridy (Rivera) nie był zazdrosny o kobiety, które Frida kochała, tylko o mężczyzn.
serdeczności
E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Jestem tu raz kolejny i raz kolejny - pod urokiem.
El znaczy się zauroczona jesteś serdeczności
E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
O Lucy Czarodziejka Liryczna się znalazła! Dziękuję za miłe słowa.
serdeczności
E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania