Wysłany: 2010-02-25, 17:18 KONKURS MODERATORA do 15 marca
Witam serdecznie.
Tak sobie pomyślałam, że skoro zostałam moderatorem działu „Konkursy” - to warto to jakoś zaakcentować. W jaki sposób? No oczywiście – ogłaszając konkurs jednego wiersza!
Dlatego drodzy bywalcy POSTscriptum – nadsyłajcie wiersze.
REGULAMIN KONKURSU
Na konkurs - pod szeroko pojętym tematem „Człowiek we współczesnym świecie” - proszę nadesłać jeden wiersz – niepublikowany na forum POSTscriptum.
Wiersz proszę wysłać na moją skrzynkę mailową – wersety@gmail.com
w terminie do 15 marca 2010 roku (włącznie).
Podpisując używanym na forum nickiem.
Jury w składzie: juror główny Jerzy Suchanek (Gliwice), Łucja Dudzińska (Poznań) i ja – Beata Patrycja Klary (Gorzów Wlkp.) wybierzemy trzy najciekawsze wiersze.
Wynik ogłoszony zostanie 21 marca w I Dzień Wiosny.
Nagrody w konkursie to świetne książki poetyckie:
Miejsce I – zestaw: Kazimierz Furman „Brzemię”, Krzysztof Szymoniak „Światłoczułość”, Roman Habdas „Z gliny ulepieni”, antologia „Jest u nas kolumna”;
Miejsce II – zestaw: Witold Wirpsza „Cząstkowa próba o człowieku”, Małgorzata Dobrowolska „W niemocy kobiet”, Henryk Grynberg „Z księgi rodzaju”;
Miejsce III – zestaw Paweł Targiel „Halsem”, Barbara Kosmowska „Prowincja”.
Oczywiście 16 marca wszystkie wiersze zostaną anonimowo opublikowane w oddzielnym temacie wraz z ankietą, która potrwa do 21 marca. Forumowicze drogą głosowania, wspólnie wybiorą najciekawszy wiersz. Nagroda za to specjalne wyróżnienie – niech pozostanie tajemnicą.