Regulamin konkursu Zmagań Poetyckich "Rozsypane Strofy "
w ramach Bieszczadzkich Spotkań ze Sztuka "Rozsypaniec" 2010
Informacje o Konkursie
Na konkurs można nadsyłać jedynie niepublikowane wcześniej wiersze związane z szeroko
pojętą tematyką i klimatem bieszczadzkim. Liczba przesłanych przez jednego autora wierszy
nie może przekraczać 5 utworów.
1. Organizator konkursu
Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Miłośników Bieszczad "Moje Bieszczady" –
organizator Bieszczadzkich Spotkań ze Sztuką "Rozsypaniec" i Gminne Centrum Kultury i
Ekologii w Cisnej.
2. Uczestnicy konkursu
Konkurs ma charakter otwarty, bez ograniczeń wiekowych, skierowany do profesjonalistów
i amatorów.
Osoby niepełnoletnie dołączają pisemną zgodę rodziców bądź opiekunów na udział w
konkursie.
3. Jury
Oceny wierszy dokona jury powołane przez Organizatora. Organizator zastrzega sobie prawo
do zmiany składu jury. Decyzje jury są ostateczne. Jury nie jest zobowiązane do wyjaśniania
swoich postanowień.
4. Nagrody
Nagrodami w konkursu będą nagrody rzeczowe przygotowane przez Organizatora. Nagrody
zostaną wręczone podczas uroczystego ogłoszenia wyników w terminie i miejscu ustalonym
przez Organizatora, w sierpniu w czasie trwania Bieszczadzkich Spotkań ze Sztuką
„Rozsypaniec" 2010.
Nieodebrane nagrody zostaną przesłane pocztą lub będzie je można odebrać osobiście po
uprzednim ustaleniu szczegółów z Organizatorem.
5. Termin nadsyłania wierszy
Wiersze należy przesyłać do dnia 30 czerwca 2010 (nie liczy się data stempla pocztowego)
na adres:
Stowarzyszenie Miłośników Bieszczad "Moje Bieszczady"
ul. Ks. Jana Frenzla 120/2
41-908 Bytom
z dopiskiem "Rozsypane Strofy"
6. Termin ogłoszenia wyników konkursu
Wyniki konkursu zostaną ogłoszone na stronie www.mojebieszczady.org dnia 15 lipca
2010 r. a laureaci zostaną dodatkowo powiadomieni telefonicznie lub elektronicznie.
2
7. Szczegóły techniczne
Wiersze należy nadsyłać w czterech egzemplarzach każdy. Każdy wiersz należy opatrzyć
godłem (godło czyli pseudonim np. w prawym górnym rogu). Jeden autor posługuje się tym
samym godłem w przypadku nadesłania kilku utworów. Na kartkach z wierszami nie można
umieszczać nazwiska czy podpisu - jedynie godło.
Do nadesłanych wierszy należy dołączyć zaklejoną kopertę, oznaczoną tym samym godłem,
co wiersz (wiersze), zawierającą wypełnioną kartę zgłoszeniową - do pobrania ze
strony www.mojebieszczady.org
Prace nieopatrzone godłem nie będą brały udziału w konkursie!
8. Zobowiązania końcowe
1. Każdy uczestnik może nadesłać nie więcej niż 5 utworów.
2. Wiersze nie mogą być wcześniej publikowane i nie mogą naruszać innych praw autorskich.
Nadesłanie wiersza jest jednoznaczne z przyjęciem warunków niniejszego regulaminu.
3. Udział w konkursie jest bezpłatny i całkowicie dobrowolny. Prace nie będą odsyłane.
4. Wszyscy uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na bezpłatną publikację wierszy w różnych
materiałach informacyjnych, używania ich w Internecie oraz w innych formach utrwaleń
nadających się do rozpowszechniania (np. nośniki magnetyczne, elektroniczne, CD-ROM, a
także na wprowadzanie do obrotu, wprowadzanie do pamięci komputera, publiczne
prezentacje).
5. Przystąpienie uczestników do konkursu oznacza wyrażenie przez nich zgody na
wykorzystanie ich nazwisk w akcjach informacyjnych, reklamowych i promocyjnych
związanych z działaniem Stowarzyszenia . Uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na
przetwarzanie ich danych osobowych dla
potrzeb niezbędnych do realizacji konkursu zgodnie z ustawą z dnia 29. 08. 97r. o Ochronie
Danych Osobowych Dz. U. Nr 133 poz. 883.
6. Organizator konkursu nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne przedłużenie,
skrócenie, zmiany lub odwołanie konkursu z przyczyn od niego niezależnych.
7. Wszelkie zapytania i informacje należy przesyłać na adres:
konkurs@mojebieszczady.org