bardzo, bardzo podoba mi się "góra" obrazu
pełna tajemniczości, jakiś prześwitów, blasków, blików ... treści, niedopowiedzeń
i jeśli pozwolisz - na małe słowo krytyki - dół /fale, woda/ - gdyby były /może ?/ odbiciem góry ...albo żeby się więcej "działo" - bo w porównaniu do "góry" dół jest za bardzo statyczny w sensie wizualnym ... właśnie - to czego nie lubisz - dół jest dopowiedziany, dosłowny .... nooo jakoś tak to widzę, czuję
ale to Twój obraz, przemyślenie ...
mam nadzieję, że się nie obrazisz /?!/
m.
Gdybym zebrał wszystkie Twoje grafiki, które dotąd zamieściłaś na forum, to nimfa znajduje się w czołówce moich ulubionych. Bardzo wymowna grafika... nimfa z dzieckiem na wodzie... no i sam klimat tej krainy!
Pozwolę sobie wyrazić zdanie przeciwne do Marka. Spróbowałem sobie troszkę dopowiedzieć poprzez powiększenie obrazu i uwypuklenie szczegółów. Ujrzałęm piekną dziewczynę pełną tajemncy i refleksji. Mistycznej i stąpającej po.. no właśnie czy wodzie?. Dorośleją Twoje grafiki Lidziu. Ja pozostaję zauroczony.
a ja nie potrafię powiększać
więc może dlatego
nie widzę wszystkiego co na tej grafice jest
Daj kursor na grafikę, naciśnij prawym klawiszem myszki i zapisz obrazek jako.... Następnie kliknij w zapisany obraz raz lub dwa w zależności jakie masz ustawienia na komputerze, a otworzy Ci się podgląd obrazu i tam możesz go powiększać do woli.
bardzo, bardzo podoba mi się "góra" obrazu
pełna tajemniczości, jakiś prześwitów, blasków, blików ... treści, niedopowiedzeń
i jeśli pozwolisz - na małe słowo krytyki - dół /fale, woda/ - gdyby były /może ?/ odbiciem góry ...albo żeby się więcej "działo" - bo w porównaniu do "góry" dół jest za bardzo statyczny w sensie wizualnym ... właśnie - to czego nie lubisz - dół jest dopowiedziany, dosłowny .... nooo jakoś tak to widzę, czuję
ale to Twój obraz, przemyślenie ...
mam nadzieję, że się nie obrazisz /?!/
m.
Marku nie obrażam się, a to że nie odezwałam się od razu było spowodowane pracą ale już widać wreszcie koniec więc powinnam mieć więcej czasu na forum
Co do grafiki...no sama nie wiem ale kombinowałam na różne sposoby co widać na grafice "między" i ten jakoś najbardziej mi leżał
Pozdrawiam
Lidia
Gdybym zebrał wszystkie Twoje grafiki, które dotąd zamieściłaś na forum, to nimfa znajduje się w czołówce moich ulubionych. Bardzo wymowna grafika... nimfa z dzieckiem na wodzie... no i sam klimat tej krainy!
Cieszę się Marcinie i dziękuję za odwiedziny
Postaram się przeplatać grafiki trochę starsze z tymi nowszymi, a może nawet jeśli mi czas pozwoli troszkę je ugłaskać
Pozwolę sobie wyrazić zdanie przeciwne do Marka. Spróbowałem sobie troszkę dopowiedzieć poprzez powiększenie obrazu i uwypuklenie szczegółów. Ujrzałem piękną dziewczynę pełną tajemnicy i refleksji. Mistycznej i stąpającej po.. no właśnie czy wodzie?. Dorośleją Twoje grafiki Lidziu. Ja pozostaję zauroczony.
Leszku cieszę, się że wg Ciebie moje grafiki są coraz lepsze , sama mam do swojej "twórczości" bardzo krytyczny stosunek i to tak samo jeśli chodzi o wiersze jak i o grafiki.
Jeszcze raz dziękuję
ta pustynia wodna - jakże wymowna pod stopami Nimfy
po powiększeniu - za radą Pilota - jakoś inaczej spojrzałem na ten obraz
co nie znaczy, że jestem przewrotny i zmieniam zdanie
góra podoba mi sie bardziej
dół - po powiększeniu stał się wymowniejszy
przemówił swoją - właśnie - pustynnością
powiększałem wielokrotnie - ale i tak nie odczytałem/zobaczyłem dobrze
Marcin pisał Nimfa i obok dziecko - to prawda ? - owszem wygląda na zawinięte dziecko - wtedy i treść tego obrazu nieco w mojej głowie by się zmieniła ...
jak trudno w życiu - nawet nimfie - utrzymać się na wodzie ...
serdeczności E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E