Przepraszam za kombinowanie, ale nie oparłam się pokusie
_________________ kroplą miodu pocieszamy błaznów
lub sami ze sobą rozgryzamy liść mięty
Daria [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-10, 13:49
jestem podatna na sugestie, co widać:) Lidko: smutno się zrobiło, bo takie jest życie:( Praca magisterska jakoś nie wychodzi, miłość....zakończona....Barwy losu nabrały cienia:(
Dario...jedna odeszła (widać nie bardzo prawdziwa) druga piękniejsza i prawdziwsza nadejdzie , a teraz odpuść sobie i skup się na magisterce
A wracając do tej minionej, to jednak coś Ci dała kilka pięknych chwil,doznań nie znanych, których by nie było gdyby nie ona i tak na to spróbuj spojrzeć...wiem że to trudne ale...o ile bylibyśmy ubożsi, gdyby nie uczucia i te minione i te bieżące i te które dopiero przyjdą.
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
Daria [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-10, 17:14
Tak też na to wszystko patrzę, a przynajmniej się staram. Zobaczymy, co mi z tego wyjdzie:)
Najbardziej podoba mi się pierwszy dwuwers – świetny. Jak chodzi o całą miniaturkę, czegoś mi w niej brakuje. Zastanawiam się, co mają wspólnego okno i pieszczota, czy rzęsy z pierwszej strofy. Chyba nie odczytałem wiersza tak jak powinienem.
PS. A gdyby w tytule wpisać:
*** (sen zawiesił pieszczotę),
to wówczas przeglądając na stronie spis wierszy, będą one bardziej klarowne. Czasami szukam konkretnego utworu i wtedy napotykam kilka wierszy pt. ***. A tak, gdyby powyciągać pierwsze wersy, łatwiej by było odnaleźć konkretne wiersze