POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » PISANE PROZĄ » Proza poetycka » Niepewność
Niepewność
Autor Wiadomość
Daria
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-16, 16:39   Niepewność

Roztrwonię wszystkie swoje pragnienia, bo dążenie do ich urzeczywistnienia nie ma żadnego sensu. Zapłacicie mi za nie trzy grosze? A może dacie wiatr we włosy? Konwalię? Różę? Cokolwiek? Wtedy odstąpię je wam….Ciekawa jestem, czy się spełnią. Myślę, że nie. Bo marzenia są jak sny.

W obłok
rzucam wszystkie
niewarte są
nawet złamanego szeląga

a może jednak je zostawić dla siebie nie roztrwaniać mieć je w kieszeni nie dostać za nie forsy i kwiatów…A wiatr i tak będzie wiał nawet we włosach….. nie wiem….już sama nie wiem co zrobić ze swoimi planami….A może by je tak…….zgładzić……

postawić szubienicę na końcu alejki i mieć pewność tłumów
wolę
zamienić się w księżycowy pył na twoich włosach

amandalea 
Lidia Kowalczyk

Wysłany: 2008-05-24, 15:15   

No, no taka piękna wiosna, lato za pasem, a tu ktoś siedzi w strasznym dole...dać saperkę??
Wyłaź szybciutko Dario :) , a właściwie peelko Darii ;)
Bez pragnień, marzeń nie ma po co żyć i do czego dążyć, więc moim skromnym zdaniem nie wolno ich odrzucać. Co do strony technicznej, to jakoś tak mam mieszane uczucia....
Daria napisał/a:
Wtedy odstąpię je wam….Ciekawa jestem, czy wam się spełnią.

Widać tu bardzo wiele emocji...bardzo....

Daria
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-24, 15:48   

amandalea napisał/a:
No, no taka piękna wiosna, lato za pasem, a tu ktoś siedzi w strasznym dole...dać saperkę??
Wyłaź szybciutko Dario :) , a właściwie peelko Darii ;)
Bez pragnień, marzeń nie ma po co żyć i do czego dążyć, więc moim skromnym zdaniem nie wolno ich odrzucać. Co do strony technicznej, to jakoś tak mam mieszane uczucia....
Daria napisał/a:
Wtedy odstąpię je wam….Ciekawa jestem, czy wam się spełnią.

Widać tu bardzo wiele emocji...bardzo....

Lidziuniu Kochana Moja
czasem jest tak po prostu dziwnie na świecie, ale jak zwykle przejdzie:):) Chwytam kolejny dzień w spojrzenia i już jest lepiej. A jakie błędy widzisz od strony technicznej? chcialabym je poprawić:):)

Melodia

Wysłany: 2008-09-17, 18:10   

Bez pragnień, bez marzeń,bez prób ich urzeczywistniania nic nie ma sensu.Mam nadzieję Dario,że przeszła ci ta wiosenna melancholia. :)

POSTscriptum Strona Główna » PISANE PROZĄ » Proza poetycka » Niepewność

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie