_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
an [Usunięty]
Wysłany: 2012-09-15, 23:23
Ciekawy tytuł
Nie widząc grafiki czyta się "czasem" w znaczeniu "niekiedy", natomiast patrząc na obraz... no, tak: czas determinuje nasze działania, życie...
A sama grafika - niczym senny obraz. Droga gdzieś przed. Zegary tykają dyskretnie, ale nie sposób ich zignorować. Nieopodal ławka, na wypadek, gdyby chciało się przystanąć... Ale ten czas!... biegnie tak nieubłaganie!... Kolorystyka sukni - niczym emocje, które się w nas zmieniają... zależne od sytuacji, miejsca... A droga? Nie kończy się nigdy. Zawsze ktoś jest na szlaku, zawsze ktoś gdzieś podąża... o każdym czasie...
Ciekawy tytuł
Nie widząc grafiki czyta się "czasem" w znaczeniu "niekiedy", natomiast patrząc na obraz... no, tak: czas determinuje nasze działania, życie...
A sama grafika - niczym senny obraz. Droga gdzieś przed. Zegary tykają dyskretnie, ale nie sposób ich zignorować. Nieopodal ławka, na wypadek, gdyby chciało się przystanąć... Ale ten czas!... biegnie tak nieubłaganie!... Kolorystyka sukni - niczym emocje, które się w nas zmieniają... zależne od sytuacji, miejsca... A droga? Nie kończy się nigdy. Zawsze ktoś jest na szlaku, zawsze ktoś gdzieś podąża... o każdym czasie...
Pięknie to wymyśliłaś, Elu, nakreśliłaś obrazem
zobrazuję emocje po przeczytaniu komentarza:
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Tytuł zachęca do dyskusji a samo dzieło do podziwiania...
dyskutujmy więc
(podziw zostawiając z boku)
dziękuję, Mirku i obiecuję duży plik
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Fakt! Dobrze pomyślany obraz, zakomponowany, złoty podział niezachwiany.
Kolorystyka zachwyca. Najbardziej jednak przekaz - temu nadajesz kierunek tytułem!
Ale "Szklane ptaki" nadal na I miejscu!
Może "zrobimy" jakiś maleńki konkursik peesowy - tekścik króciutki na temat Twojej grafiki?
Proponuję maksymalnie dziesięć wersów, bez użycia słowa "czas" lub jego odmiany.
Nagroda - Anioł Stróż z Łośna.
Co pani Autorka grafiki na to? I inni?
ja po prostu bardzo, bardzo lubię (bronię się przed użyciem 'mocniejszego' słowa) fotografikować, a gdy Ktoś pomaga mi w lubieniu swoją aprobatą, to skrzydła mi rosną
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Elu, ja jestem tylko odbiorcą... Więc zawstydzenia nie rozumiem, bo uznanie należy Ci się jak najbardziej!!!
Katarzyno, jeszcze raz ślicznie dziękuję za powrót i ciepłe słowa.
(co do zawstydzenia, chowania się za emotikonką, to tak już jest z niektórymi nami, trochę wcześniejszej daty, że wydaje nam się, że nie zasługujemy...)
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Fakt! Dobrze pomyślany obraz, zakomponowany, złoty podział niezachwiany.
Kolorystyka zachwyca. Najbardziej jednak przekaz - temu nadajesz kierunek tytułem!
Ale "Szklane ptaki" nadal na I miejscu!
Może "zrobimy" jakiś maleńki konkursik peesowy - tekścik króciutki na temat Twojej grafiki?
Proponuję maksymalnie dziesięć wersów, bez użycia słowa "czas" lub jego odmiany.
Nagroda - Anioł Stróż z Łośna.
Co pani Autorka grafiki na to? I inni?
O! Pan ZMP się pokazał i tyle napisał
Konkursik? Nie w mojej mocy, ale jestem za i ten Anioł w perspektywie
Mój codziennie cieszy oczy, duszę, myśli
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
ja po prostu bardzo, bardzo lubię (bronię się przed użyciem 'mocniejszego' słowa) fotografikować, a gdy Ktoś pomaga mi w lubieniu swoją aprobatą, to skrzydła mi rosną
Tylko niech Ci rosną te wewnętrzne, bo przecież musisz pozostać Koliberkiem...
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E