w pastelowych pasmach nieokiełznane niebo,
które wchłonęło nawet postać,
a drabinka czeka...
REWELACJA!
masz rację, że wchłonęło... może wróci na wiosnę
bardzo dziękuję za spojrzenie.
ELU!
przyjdę w marcu przyszłego roku
i naocznie sprawdzę
niedzielny ukłon
Hanno, wracaj, wracaj
tylko, że marcowe niebo będzie inne, inne światło mu towarzyszy, inne nieba.
ELu
na mój ptasi móżdżek to niebo jest zawsze takie samo
ale na wiosnę Ty swoim kunsztem graficznym
przyozdobisz je w iluminacyjne kolory
i wybuchnie w nowej nieoczekiwanej odsłonie
już sobie wyobrażam, jaka to będzie gratka
Hanno, przesadzasz z 'ptasim móżdżkiem', a poza tym z obserwacji codziennych wiem, że móżdżki ptasie nie są wcale mniejsze od naszych... - kwestia proporcji i przeznaczenia.
na grafice niebo jest takie, jakie było, jedynie dodałam postać i drabinę.
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Hanno, przesadzasz z 'ptasim móżdżkiem', a poza tym z obserwacji codziennych wiem, że móżdżki ptasie nie są wcale mniejsze od naszych... - kwestia proporcji i przeznaczenia.
ha ha ha
wyszło
i szydło z worka
i moja ignorancja
ha ha ha
wyszło
i szydło z worka
i moja ignorancja
zaś tam ignorancja
ja mieszkam niemal że wśród ptaków, mogę je obserwować o każdej porze dnia, roku. Kiedyś 'ptasie móżdżki' byłyi dla mnie 'ptasimi móżdżkami', ale teraz uważam, że to nieco obraża skrzydlaczki. Można się zastanawiać nad ich zachowaniami, ale trzeba pamiętać, że podyktowane są warunkami życiowymi
A grafika... Mogłabym, to prawda 'przerobić' niebo i często to robię. Tamtego wieczoru jednak spektakl był... Nie potrzebował retuszu, zmian, brakowało mi tylko drabiny, schodów, dłoni z nieba... Byłam wśród pól sama, wracałam z zakupów w Wielkim Mieście, dlatego na grafice musiałam umieścić postać, żeby zobaczyć, jak mogłam wyglądać w tych ciepłych barwach.
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
zaś tam ignorancja
ja mieszkam niemal że wśród ptaków, mogę je obserwować o każdej porze dnia, roku. Kiedyś 'ptasie móżdżki' byłyi dla mnie 'ptasimi móżdżkami', ale teraz uważam, że to nieco obraża skrzydlaczki. Można się zastanawiać nad ich zachowaniami, ale trzeba pamiętać, że podyktowane są warunkami życiowymi
A grafika... Mogłabym, to prawda 'przerobić' niebo i często to robię. Tamtego wieczoru jednak spektakl był... Nie potrzebował retuszu, zmian, brakowało mi tylko drabiny, schodów, dłoni z nieba... Byłam wśród pól sama, wracałam z zakupów w Wielkim Mieście, dlatego na grafice musiałam umieścić postać, żeby zobaczyć, jak mogłam wyglądać w tych ciepłych barwach.
to siem porobiło
nie chciałam urazić ani Ciebie
ani Twoich fruwających pupilków
ach, jak pięknie niebo zintensyfikowałaś!
wszystko przyjmuję z wyjątkiem tych "zakupów"
gdzież to na grafice podziały się siatki z rzeczonymi?
no, chyba, że wszystkie zmieściłaś w torebeczce na ramię
poważnie:
świetnie się wkomponowałaś tzn. tę postać w całość grafiki
Często gdy pod ręką nie ma aparatu, fotografuję spojrzeniem i zachowuję to spojrzenie na zawsze. Ty potrafisz coś dodać, coś ująć, aby zaciekawić i wyrazić odczucia. Czyń to nadal, bo dobrze Ci to wychodzi.
zaś tam ignorancja
to siem porobiło
nie chciałam urazić ani Ciebie
ani Twoich fruwających pupilków
ach, jak pięknie niebo zintensyfikowałaś!
wszystko przyjmuję z wyjątkiem tych "zakupów"
gdzież to na grafice podziały się siatki z rzeczonymi?
no, chyba, że wszystkie zmieściłaś w torebeczce na ramię
poważnie:
świetnie się wkomponowałaś tzn. tę postać w całość grafiki
my się nie urażamy my tylko opowiadamy, jak było i jak jest
zakupy się wozi w bagażniku --- do Wielkiego Miasta 28 mil...
jeszcze raz, dziękuję za zajrzenie i pogaduszki
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
an [Usunięty]
Wysłany: 2013-01-23, 22:58
Ciepłe barwy... jak znalazł na teraz, gdy za oknem 8 na minusie.
przyjdę w marcu przyszłego roku
i naocznie sprawdzę
Szczęściara, qrcze piórko!
postaram się, zaznaczę w kalendarzu, żeby kiedyś w marcu przy okazji podróży do Wielkiego Miasta zatrzymać się w tym samym miejscu i pstryk zrobić chwili
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Ciepłe barwy... jak znalazł na teraz, gdy za oknem 8 na minusie.
Pięknie
Dziękuję za 'odkurzenie' ciepłych barw.
(co tam -8, przedwczoraj u mnie było -20...
obecnie gwałtowne ocieplenie i tylko -0.5 )
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E