Jestem ...w trzy minutki po telefonie...to zdjęcie biorę...i rudzika oczywiscie też Teraz pomyślę nad doborem wierszy ...potrzebowałabym jakieś "pachnące" zdjęcie, do mojego rymowanego "Wanilia i goździki"...Pomyślisz ?
Serdecznie...Ir
_________________ kto piórem walczy temu chwała
niech niepokorne wiersze pisze
dla mnie poezja to nieśmiałość
anioła który odszedł w ciszę - Grzegorz Szafoni
Na czarno-białym zdjęciu widać głównie formę, i oczywiście smutek.
wystarczyłby jeden zielony listek i już byłaby nadzieja
Tak na marginesie, to widziałam - mam też zdjęcia, ale musiałabym poszukać - spalony las, gdzieś w Colorado, w okolicach Seattle, gdzieś w Wisconsin.
Spalony las odrasta dosyć szybko, gorzej jest z takim, który ginie zaatakowany przez jakieś robactwo.
słonecznie E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Widziałam kiedyś las po pożarze w okolicach Turawy - makabryczne przeżycie. Lesnicy pracowicie nasadzili nowe drzewka, ale dzisiaj pamiętam te kikuty, dziwnego koloru popiół i ten zapach....
Bardzo refleksyjne to zdjęcie.
_________________ kroplą miodu pocieszamy błaznów
lub sami ze sobą rozgryzamy liść mięty
Widziałam kiedyś las po pożarze w okolicach Turawy - makabryczne przeżycie. Lesnicy pracowicie nasadzili nowe drzewka, ale dzisiaj pamiętam te kikuty, dziwnego koloru popiół i ten zapach....
Bardzo refleksyjne to zdjęcie.
a ja wielokrotnie oglądałem skutki największego pożaru w rejonie Kuźni Raciborskiej z powietrza i do dziś potężne połacie zmienionym kolorem o nim przypominają