Mam pytania czy inwersja "mydła szarego" jest konieczna? - "szarego mydła" byłoby wg. mnie lepszym rozwiązaniem.
Jeśli ?na moim posłaniu" zgubimy "moim" to w domyśle i tak będziemy, ze to na peelki posłaniu.
Ciekawie napisane.
Zapowiedziawszy Markowi (prywatnie) dlaczego się dematerializuję, chcąc nie chcąc, to w przypadku mojego tekstu muszę być konsekwentna i nań odpowiedzieć:
a) jeżeli zastosowaną została tak nadal tępiona inwersja, więc widocznie owo przestawienie musiało mieć swój sens, w związku z czym:
b) mydło szare - zwrot długo przemyślany - ma typowo charakter symboliczny, czyli: "seks mechaniczny", którego ja:
c) na moim - wyłącznie moim, nie przygodnym - posłaniu - ani myślę tolerować, mimo iż jestem / byłam zakochaną do zwariowania
Zaprezentowany wiersz stanowi jeden z obrachunków przeszłości . Z życia wzięty, dlatego nie posiada zgoła niczego z konfabulacji
Innych tekstów już zresztą na PS długo nie zamieszczę, o ile zamieszczę je w ogóle.
Godność swoją trzeba mieć, a czując iż jest się zaledwie tolerowanym, odejść - bez dąsów i awantur - w najbardziej łaskawym dla siebie czasie.
Serdeczne wyrazy szacunku )
_________________ befana, która jak niezapominajkowa wróżka lubi spełniać marzenia
Wysłany: 2015-01-05, 18:45
Befana, nie wyprowadzaj się! kto będzie walił z dwu rury do byków, tych małych i dużych? Mam w połowie napisany wiersz o Tobie jak idziesz z flintą przez dżunglę i jak snajperskim okiem powalasz potwory. Nie dokończę jak Ciebie nie będzie ))
Befana, nie wyprowadzaj się! kto będzie walił z dwu rury do byków, tych małych i dużych? Mam w połowie napisany wiersz o Tobie jak idziesz z flintą przez dżunglę i jak snajperskim okiem powalasz potwory. Nie dokończę jak Ciebie nie będzie ))
Stefuś, befanija czeka na zapowiedziany wiersz
Jak obiecała Administratorstwu wprawdzie się nie ulotni, niemniej
"Słowo się rzekło, kobyłka u płota"
_________________ befana, która jak niezapominajkowa wróżka lubi spełniać marzenia