Wysłany: 2017-05-10, 12:48 BARDZO WAŻNA SPRAWA DOTYCZĄCA WSZYSTKICH NAS PISZĄCYCH!
Nie będę się rozpisywał , bo nie w tym rzecz. Proszę tylko o zaglądnięcie pod link i zapoznanie się z treścią. Dotyczy to wszystkich nas artystów, większych i mniejszych.
A kto tu czymś straszy? Konkurs jaki jest każdy widzi. Komentarz do sytuacji poetycko-politycznej też. Jeśli czujesz grozę to może jest tam coś, czego ja nie zauważyłam?
Wyrażanie swojej opinii nie naraża na śmieszność w takim stopniu jak wówczas, gdy nie posiada się żadnej. Bierna obserwacja i obawa przed wyrażeniem zdania jest w moim odczuciu jedynym powodem do wstydu. Ale to chyba kwestia epoki.
Nasz Regulamin nie zabrania wstawiania na POSTscriptum tekstów politycznych lub, tak jak tu, wstawiania linków do takich tekstów. Nie chciałbym jednak, aby dyskusja przerodziła się w antagonistyczne przepychanki. Dyskutujmy o tendencjach, trendach i zagrożeniach. Taka dyskusja jest twórcza i obfituje w ciekawe pokłosia.
Ależ dokładnie o to chodziło w poście, który u siebie napisałam, a który tu udostępnił Błażej, mam nadzieję, że to jest akurat jasne. O dyskusję. O istnienie. O zwracanie uwagi na pewne tendencje. W żadnym wypadku nie o przepychanki na tle politycznym.
Nadal jednak uważam, że gorszy od jakiejś opinii jest jej brak.