Wysłany: 2020-03-01, 23:44
Ależ, droga Lidio, są! Kasia Sobczyk śpiewała, jak może pamiętasz:"gdzie jesteś Mały Książę?" i martwiło ją tylko to, że "jak miał w jednej kochać się, gdy ujrzał park z tysiącem róż". Zresztą ważniejsze jest co innego. Zgadnij, jaka książka wyszła na świecie w największej ilości egzemplarzy do tej pory? Założę się, że nie zgadłabyś. Otóż tą książką jest MAŁY KSIĄŻĘ!
W mieście, w którym teraz mieszkam w Anglii otworzyli niedawno nowy sympatyczny pub, który ma napisane na szyldzie: "JabberWocky" a więc Alicja też żyje.
Serdeczności posyłam.
Małgosia
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
Ależ, droga Lidio, są! Kasia Sobczyk śpiewała, jak może pamiętasz:"gdzie jesteś Mały Książę?" i martwiło ją tylko to, że "jak miał w jednej kochać się, gdy ujrzał park z tysiącem róż". Zresztą ważniejsze jest co innego. Zgadnij, jaka książka wyszła na świecie w największej ilości egzemplarzy do tej pory? Założę się, że nie zgadłabyś. Otóż tą książką jest MAŁY KSIĄŻĘ!
W mieście, w którym teraz mieszkam w Anglii otworzyli niedawno nowy sympatyczny pub, który ma napisane na szyldzie: "JabberWocky" a więc Alicja też żyje.
Serdeczności posyłam.
Małgosia
Wiem Małgosiu że są, a nawet mam na półce Małego Księcia, Alicji co prawda nie mam na półce ale wiem, że jest, jest gdzieś w świecie...
Dziękuję za czytanie
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
Wysłany: 2020-03-02, 12:34
Gapa ze mnie Gorgiaszu, zapomniałam dodać "poza Biblią", chyba dlatego, że to takie oczywiste dla wszystkich.
Biblia jest corocznie wydawana i rozdawana na całym świecie w ponad 100 milionach egzemplarzy
Małego Księcia wydano do tej pory w ponad 300 językach i w ponad 140 milionach egzemplarzy.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/