POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » ODSKOCZNIA » Lubię posłuchać... » Grimes - Delete Forever
Grimes - Delete Forever
Autor Wiadomość
PoparzonaKawą 

Wysłany: 2020-12-05, 04:40   Grimes - Delete Forever

przepiękna ballada i hipnotyzujący w swojej prostocie i oryginalności teledysk
https://www.youtube.com/watch?v=gvzC8MmC850

światła wstały
więc już nie ucieknę
choć zerwałam się za wcześnie

co okrutnie smutne i zabawne
chciałam dobrze
a przemieniłam ich w demony w harpie

słońce przeklęta heroiną
trzymało przy życiu
lat miliardy
widziałam wszystko
zrobiłam wszystko
więcej zrobić już nie mogę
uwierz mi
Nie zarzucaj, że nie próbowałam
bo

To okrutnie smutne i zabawne
jak niewinność ławo złamać
i w węże poowijać zgrabnie

widziałam wszystko
zrobiłam wszystko
uwierz mi
to nieprawda, że nie próbowałam

(Meryl Streep)

impresje
Duo

Wysłany: 2020-12-05, 06:42   

Wiersz bardzo mi się podoba.

PoparzonaKawą napisał/a:
zrobiłam wszystko

może więcej nie można już zrobić, ale można było zrobić inaczej :)

PoparzonaKawą 

Wysłany: 2020-12-05, 22:56   

impresje napisał/a:
może więcej nie można już zrobić, ale można było zrobić inaczej

No właśnie Pani Bożyca stwierdziła, że jeśli chodzi o ludzkość, to już się nie dało ani więcej, ani inaczej.

Dziękuję za poświęcony czas.

(Meryl Streep)

fiołkowa 
b. befana_di_campi

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2020-12-05, 23:45   

Ta baba musi tak koszmarnie seplenić :?: :?: :?: Język ma za krótki, czy co :hyhy: :hyhy: :hyhy: Logopeda by się temu pstrokatemu potyrczu przydał :!: :!: :!:

PoparzonaKawą 

Wysłany: 2020-12-06, 06:03   

fiołkowa napisał/a:
a baba musi tak koszmarnie seplenić Język ma za krótki, czy co Logopeda by się temu pstrokatemu potyrczu przydał

Rozbawiłaś mnie, naprawdę mocno, parsknęłam autentycznym, 100procentowo szczerym śmiechem, lecz chyba nie taka była twoja intencja...
Chociaż w sumie nie wiem, czy powinnam się śmiać, że osoba w wieku zdecydowanie dorosłym zachowuje się jak przedszkolak :niepewny:

(Meryl Streep)

fiołkowa 
b. befana_di_campi

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2020-12-06, 12:32   

PoparzonaKawą napisał/a:
fiołkowa napisał/a:
a baba musi tak koszmarnie seplenić Język ma za krótki, czy co Logopeda by się temu pstrokatemu potyrczu przydał

Rozbawiłaś mnie, naprawdę mocno, parsknęłam autentycznym, 100procentowo szczerym śmiechem, lecz chyba nie taka była twoja intencja...
Chociaż w sumie nie wiem, czy powinnam się śmiać, że osoba w wieku zdecydowanie dorosłym zachowuje się jak przedszkolak :niepewny:

Tera-pe-U-tko :!: :!: :!: Jeżeli jest się w wieku "zdecydowanie dorosłym", to ma się także większe - od twoich - doświadczenia z "przedszkolakami" :hyhy:

Odpowiem słowami Mikołaja Gogola: "Z czego się śmiejecie :?: Z siebie śmiejecie..."

Gusta są różne, nie można jednak własnego podciągać pod gusta ogółu :znudzony: Nie mówiąc o czymś takim jak forsowanie - często za wszelką ceną - zdania własnego :zabawa:

PoparzonaKawą 

Wysłany: 2020-12-06, 23:31   

fiołkowa napisał/a:
Ta baba musi tak koszmarnie seplenić Język ma za krótki, czy co Logopeda by się temu pstrokatemu potyrczu przydał

Ale wiesz, że gusta są różne? Ktoś tu nawet tak powiedział...
:znudzony:

fiołkowa napisał/a:
Gusta są różne, nie można jednak własnego podciągać pod gusta ogółu

A tu Cię, boli... Tudzież, jeżeli te gusta preferują coś szkodliwego, a próbują to ubrać w pachnące kwiatki... A tych, którzy się nie zgadzają z nimi i argumentują jasno dlaczego, próbują zmiażdżyć, to coś jest nie tak z tymi gustami...
Tym się właśnie różnią gusta od guścików.

Dobra, idę z tego przedszkola, bo jeszcze mnie posądzą o jakieś niewłaściwe zainteresowanie dziewczynkami w przedszkolu, a jakby takie coś zromantyzować? I uprzeć się, że to jest zajebiste... Taki nowy wymiar prawdziej miłości Hm... Żartowałam. Powótrzę: żartowałam.

(Meryl Streep)

POSTscriptum Strona Główna » ODSKOCZNIA » Lubię posłuchać... » Grimes - Delete Forever

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie