POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » PISANE PROZĄ » Inne formy prozatorskie » ...
...
Autor Wiadomość
PoparzonaKawą 

Wysłany: 2021-08-20, 19:49   ...

...

(Meryl Streep)

impresje
Duo

Wysłany: 2021-08-20, 21:41   

PoparzonaKawą napisał/a:
Po naszej rozmowie ruszyłam, a raczej w popłochu pobiegłam nad Wisłę. Przez dwie godziny stałam na moście i jak zahipnotyzowana patrzyłam w niespokojne czoło rzeki, ona płynęła, a ja niczym posąg stałam, czym zwabiłam do siebie gołębie, zawsze gotowe gnębić te biedne nieruchome figury. Już mi taki chciał usiąść na głowie i nie powiem co zrobić, ale nagle się poruszyłam. Gdybyście zobaczyli jego zaskoczenie, o mało co nie uderzył o potężną metalową linę mostu i nie wpadł do rzeki.
:)

Podziękowanie dla Wisły i gołąbków, mogących odreagować stanach napięcia psychicznego.
Artysta to 1% talentu i 99% pracy.

PoparzonaKawą 

Wysłany: 2021-08-20, 22:47   

...

(Meryl Streep)

impresje
Duo

Wysłany: 2021-08-21, 01:28   

Cytat:
Po naszej rozmowie ruszyłam, a raczej w popłochu pobiegłam nad Wisłę. Przez dwie godziny stałam na moście i jak zahipnotyzowana patrzyłam w niespokojne czoło rzeki, ona płynęła, a ja niczym posąg stałam, czym zwabiłam do siebie gołębie, zawsze gotowe gnębić te biedne nieruchome figury. Już mi taki chciał usiąść na głowie i nie powiem co zrobić, ale nagle się poruszyłam. Gdybyście zobaczyli jego zaskoczenie, o mało co nie uderzył o potężną metalową linę mostu i nie wpadł do rzeki.
:P

...prosty i ładny fragment niepozbawiony humoru, najbardziej przemawia do mnie z całego opowiadania.

PoparzonaKawą napisał/a:
odczuwać zazdrość wobec własnego talentu,
1%talentu, 99 pracy
PoparzonaKawą napisał/a:
Artysta może mieć tylko piękną duszę podobną do orła
sztuka nie jest romantyczna. :) może być interesująca.

mgielka 

Wysłany: 2021-08-22, 12:01   

Przeczytałam z ciekawością. :oczami:

jaga 
Jadwiga

Wysłany: 2021-08-22, 12:24   

W tłuściochach wyłapałam literówki do poprawki - ciekawie piszesz

**
Czasem tylko do głowy przychodziły mi melodie, jakby mnie nawiedzały, nuciłam je i zdarzało się, że nagrywałam. Ale powodowały u mnie także wstyd, no bo komu normlanego** do głowy przychodzą melodie?

Tłumaczyłam, że tamci w środku byli zakompleksionymi maluczkimi, którzy obsesyjnie chcieli dostrzeć* zachwt* i strach w cudzych oczach poprzez manpulację* ludzkimi nadziejami, strachem i To wrażliwy, zgorzkniały artysta, ponieważ wielokrotnie zapewne gnojono go za artystyczną duszę i delikatność, teraz udaje kogoś kim nie jest. Przecież to wsyztsko* żarty, on się tylko lubi tak przekomarzać…

Nawet córka Kowalskich nie potrafi tak cudownie grać, nie wspominając już o tych cieniaskach* z twojej szkoły. Tak się cieszę, że mam utalentowanego syna!

— Wisława Szymborska

mgielka 

Wysłany: 2021-08-22, 12:32   

jeszcze - W tym momencie Wisła stała się odrobinę bardzie słona

PoparzonaKawą 

Wysłany: 2021-08-22, 12:49   

...

(Meryl Streep)

impresje
Duo

Wysłany: 2021-08-24, 22:37   

Katrino, może gdybyś dopracowała psychologiczny aspekt bohaterów, dając im szansę na obronę, dlaczego są tacy a nie inni. Z Twojego objaśnienia wynika, że masz ambitny cel, ale nie dojdziesz do niego na skróty. Zatrzymała mnie rzeka i ptak (tutaj umiałaś mnie zatrzymać) ten moment jest nokautując pozytywny. :)

PoparzonaKawą 

Wysłany: 2021-08-26, 21:40   

...

(Meryl Streep)

POSTscriptum Strona Główna » PISANE PROZĄ » Inne formy prozatorskie » ...

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie