POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Ogłoszenie 

i jeszcze jeden i jeszcze raz
ten najpiękniejszy się zaczyna
na rączym koniu przemija czas
należy czerpać a nie się zżymać
cieszyć się każdą z bezliku chwilą
być otoczonym słowem miłość

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » ODSKOCZNIA » Sala powitań » przywitałem się w zupełnie innym miejscu (w ogłoszeniach) przepraszam
przywitałem się w zupełnie innym miejscu (w ogłoszeniach) przepraszam
Autor Wiadomość
kamil rousseau 

Wysłany: 2022-01-07, 12:26   przywitałem się w zupełnie innym miejscu (w ogłoszeniach) przepraszam

jestem tutaj już nie pierwszy raz.
miałem swój nick - justyna, ale zapomniałem hasła do niego i... aby nie robić ściemy i udawać greka (igreka :) )wróciłem już pod swoim prawdziwym nazwiskiem.
wg mnie jest to jedno z najlepszych miejsc poetyckich w internecie.
wiele osób tu "zameldowanych" mnie zna, a ja ich.
witajcie ci starzy i ci nowi.

kamil

ps. łza mi się kręci w oku, kiedy wspominam twórczość plezantropa, czy el...
mnie też miało tu nie być (nie tylko na forum), ale jestem...ot po prostu stwórca tak chciał
i pierwsza liga medyczna szpitala w radomsku, z którą spędziłem na oiomie w stanie
kompletnej nieświadomości, ponad 2 miesiące, a potem po wybudzeniu, jeszcze i jeszcze...
nauczyłem się siadać, potem wstawać i chodzić, potem czytać i pisać od podstaw (najpierw to były szlaczki)...potem nauka telefonu, a teraz mozolna nauka internetu...jest to już prawie 12 miesięcy od tamtej pory i ciągle między szpitalem a domem... :kwasny: , ale potrafię już pisać komentarze - między jednym pójściem do szpitala , a następnym...a wiersze? zobaczymy. póki co lubię nurzać się w poezji.

asia 
Joanna Lessnau

Wysłany: 2022-01-08, 06:07   

Witaj kamil😊
Dobrze że z tego jakoś wyszedłeś
nie kojarzę w tym momencie justyny 🤔
I zawaliło się.
Teraz budując zacznę
Od dymu z komina.

Leopold Staff

kamil rousseau 

Wysłany: 2022-01-08, 07:30   

asia napisał/a:
Witaj kamil😊

justyna to były dawne, dawne czasy nie pamiętam jak on wtedy pisał ( i co), nie pamiętam jak komentował, ale mogę sie domyślać , że nigdy nie komentował na poziomie twa i ta niepamięć jest nie tylko kwestią odległego czasu, ale i choroby, która zostawiła wyraźny, ślad :kwasny:
raczej (tych co skomentuję) nie mogą spodziewać się w moich komentarzach "litości" i nic nie mówiącej wazeliny w stylu: "piękne" , "fajne" , "pozdrawiam serdecznie". postaram się by moje komentarze zawierały moje (czytelnika!) prawdziwe odczucia (odbiór) i starały się dać (kierować w stronę) piszącemu jakąś poradę (a nie rozwiązywać problem), czy mu się to podoba , czy też nie - bo taka powinna być idea takiego forum. można będzie nie korzystać z moich uwag, można będzie je wyśmiewać i lekceważyć (choć wolę merytoryczną dyskusję i ew. spór), ale na wyśmiewanie, ironizowanie z uwag mam dobre lekarstwo - milczenie. :wstyd: :przestraszony: .
czy jestem zadowolony z powrotu? myślę, że tak - choćby nawet dlatego, że mogę czytać twoje wiersze, czy też wiersze tetu, lub "grzech zaniechania" marka olszewskiego. myślę , że takich perełek jest więcej, ale póki co odkrywam je pomału ale systematycznie.

pozdrawiam

kamil

ps. zdziwi cię może , moje pisanie wszystkiego z małej litery, ale to nie tylko kwestia "image :] ) ale także niesprawność klawiatury ( nie odbiera wszystkich dużych liter )...może jak się dorobię ;) i czas oraz zdrowie pozwoli na wyjście do sklepu , to...

jaga 
Jadwiga

Wysłany: 2022-01-11, 09:51   

Witaj Kamil po przejściach. po takiej recenzji swojego ja
cieszę się, że jesteś tutaj z nami i dałeś radę.
Trzymam za Ciebie kciuki obyś wrócił w pełni do zdrowia
i bywał tutaj z nami. Justynę odnalazłam - i Twoje wiersze
miałeś spory dorobek - oto link

https://postscriptum.net.pl/search.php?search_tauthor=192

— Wisława Szymborska

kamil rousseau 

Wysłany: 2022-01-11, 10:03   

jaga napisał/a:
Witaj Kamil po przejściach. po takiej recenzji swojego ja
cieszę się, że jesteś tutaj z nami i dałeś radę.
Trzymam za Ciebie kciuki obyś wrócił w pełni do zdrowia
i bywał tutaj z nami. Justynę odnalazłam - i Twoje wiersze
miałeś spory dorobek

jaga , witaj i ty. lubię twoje komentarze - są niezwykle trafne.
co do justyny? ja też ją dzisiaj! odnalazłem i przeczytałem jego ostatni wiersz, oraz burzliwą dyskusję pod nim.
poruszyła mnie sprawa mojego beneficjanta, wpis evy_14, niewybrednych uśmieszków za trafną ? :hyhy: ripostę dotyczącą beneficjenta , a prawda była prozaicznie prosta:

"
beneficjent czy beneficjant?
16.02.2003

Jakiej poprawnie powinno się używać formy: beneficjent czy beneficjant (w znaczeniu osoby korzystającej np. z określonej usługi, pomocy)? Jeżeli słowo pochodzi od beneficjum (w liczbie mnogiej beneficja), to poprawną formą wydają mi się nie stosowane potocznie: beneficjant – beneficjanci.
Proszę o odpowiedź.
Tamara Żegis

Obie formy są poprawne, ale z beneficjentem spotykamy się czterokrotnie częściej. Myślę, że działa tu swoista „harmonia wokaliczna”, dająca pierwszeństwo formie łatwiejszej do wymówienia, bo mającej trzy samogłoski e...
Mirosław Bańko"

jeszcze raz witam i pozdrawiam

kamil

kamil rousseau 

Wysłany: 2022-01-11, 10:04   

asia napisał/a:
Witaj kamil😊

witam cię asiu

kamil

kamil rousseau 

Wysłany: 2022-01-12, 08:23   

jaga napisał/a:

jaga

dziękuję za przypomnienie moich wierszy z postscriptum. sam próbowałem je szukać , ale nie potrafiłem/nie wiedziałem jak. trochę zacząłem je czytać i....!!! są one tak jakby nie moje, bo już ich nie pamiętam :zalamany: . dzięki ludziom takim jak ty, mith i paru innych pomału, ale systematycznie powraca mi pamięć, zaczynam odnajdywać siebie, rozumieć to co robiłem i kim byłem.

jeszcze raz dzięki jaga

mironiusz

Wysłany: 2022-01-12, 16:18   

Witaj!
:)

kamil rousseau 

Wysłany: 2022-01-12, 16:23   

mironiusz napisał/a:
Witaj!
:)

witaj i ty

POSTscriptum Strona Główna » ODSKOCZNIA » Sala powitań » przywitałem się w zupełnie innym miejscu (w ogłoszeniach) przepraszam

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie