_________________ Kiedyś, spotykając kogoś, zastanawiałam się, czy dana osoba mnie lubi, a teraz w tej samej sytuacji, zastanawiam się, czy to ja lubię tę osobę.
A czemu Kasiu ryczeć?
Z perspektywy lat w jakimś stopniu mógłbym o sobie powiedzieć podobnie. W niby wierszach często o tym piszę. Ponieważ nie śpiewam to nie zauważacie o co zresztą nie mam najmniejszej pretensji, bo niby czemu?
Pozdrawiam, witekk
_________________ człowiek szlachetny rozumie prawość, człowiek małostkowy rozumie zysk
A czemu Kasiu ryczeć?
Z perspektywy lat w jakimś stopniu mógłbym o sobie powiedzieć podobnie. W niby wierszach często o tym piszę. Ponieważ nie śpiewam to nie zauważacie o co zresztą nie mam najmniejszej pretensji, bo niby czemu?
Pozdrawiam, witekk
Nie podpisuje się już pod tym "ryczeniem".
"Kto nie poryczy się przy tej piosence ten jest "gupi" " - to powiedziałam, ja półtora roku temu i skoro teraz nie podpisuję się pod tym, jestem według tamtej nieco młodszej siebie "gupia"
Im dłużej żyję, tym bardziej zauważam, że wiek jest względny, dla dziecka/ nastolatka możesz być starym/starą, a dla kogoś w późniejszym wieku wciąż będziesz "dzieciakiem".
Poza tym jakaś cząstka dziecka, buntowniczki, szaleństwa zostaje w człowieku na zawsze, tylko oszlifowana nieco i bardziej zrównoważona i cywilizowana, a to dobrze !
Sparafrazuję i nieco zmodyfikuję pewne powiedzenie: starość nie radość, ALE (!)młodość nie mądrość zdecydowanie. I z dwojga złego wolę tę "starość" zdecydowanie.
Ps. melodia w tej piosence jest ciekawa jak dla mnie, nie jest monotonna, podkreśla głębię tekstu.
_________________ Kiedyś, spotykając kogoś, zastanawiałam się, czy dana osoba mnie lubi, a teraz w tej samej sytuacji, zastanawiam się, czy to ja lubię tę osobę.