POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » ODSKOCZNIA » Lubię posłuchać... » Milley Cyrus - used to be young
Milley Cyrus - used to be young
Autor Wiadomość
PoparzonaKawą 

Wysłany: 2023-08-28, 01:32   Milley Cyrus - used to be young

Kto nie poryczy się przy tej piosence ten jest "gupi" :P

https://www.youtube.com/watch?v=IZ3XMOdOdKM

(Meryl Streep)

Witold Kiejrys 
witek

Wysłany: 2024-12-17, 23:23   

Wszystko cacy, słowa tak, ale gdzie melodia?

A czemu Kasiu ryczeć?
Z perspektywy lat w jakimś stopniu mógłbym o sobie powiedzieć podobnie. W niby wierszach często o tym piszę. Ponieważ nie śpiewam to nie zauważacie :) o co zresztą nie mam najmniejszej pretensji, bo niby czemu?

Pozdrawiam, witekk

Konfucjusz

PoparzonaKawą 

Wysłany: 2024-12-29, 02:38   

Witold Kiejrys napisał/a:
Wszystko cacy, słowa tak, ale gdzie melodia?

A czemu Kasiu ryczeć?
Z perspektywy lat w jakimś stopniu mógłbym o sobie powiedzieć podobnie. W niby wierszach często o tym piszę. Ponieważ nie śpiewam to nie zauważacie :) o co zresztą nie mam najmniejszej pretensji, bo niby czemu?

Pozdrawiam, witekk

Nie podpisuje się już pod tym "ryczeniem".

"Kto nie poryczy się przy tej piosence ten jest "gupi" " - to powiedziałam, ja półtora roku temu i skoro teraz nie podpisuję się pod tym, jestem według tamtej nieco młodszej siebie "gupia" :P

Im dłużej żyję, tym bardziej zauważam, że wiek jest względny, dla dziecka/ nastolatka możesz być starym/starą, a dla kogoś w późniejszym wieku wciąż będziesz "dzieciakiem".

Poza tym jakaś cząstka dziecka, buntowniczki, szaleństwa zostaje w człowieku na zawsze, tylko oszlifowana nieco i bardziej zrównoważona i cywilizowana, a to dobrze !

Sparafrazuję i nieco zmodyfikuję pewne powiedzenie: starość nie radość, ALE (!)młodość nie mądrość zdecydowanie. I z dwojga złego wolę tę "starość" zdecydowanie.

Ps. melodia w tej piosence jest ciekawa jak dla mnie, nie jest monotonna, podkreśla głębię tekstu.

(Meryl Streep)

POSTscriptum Strona Główna » ODSKOCZNIA » Lubię posłuchać... » Milley Cyrus - used to be young

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie