dla jednych tradycja dla innych coś więcej
w wiosenne kwiecie przyozdobiona
wraca co roku rodzinnie najpiękniej
przy suto zastawionych stołach
niechaj nie braknie uśmiechu rozmowy
warto już nie móc się bez nich obyć
.AnimusLumen.
Wysłany: 2025-11-01, 22:20 zdiagnozowany
radzę omijać mnie szerokim łukiem
z panaceum na moją egzystencję gdyż kąsam
sztućców do konsumpcji używam gumowych
a do snu kładę się z otwartym jednym okiem
w podkoszulku z logo czarnej owcy
wiedz że jestem oderwany od rzeczywistości
aż sam zachodzę w głowę co ze mnie za czub
o dość długiej liście odchyleń od a do zet
od autodialogu po zatrzaśnięcie drzwi
łącznie z paranoją nim nie prześwietlę osoby
mam nierówno pod sufitem po całości
że terapeuta na samym wstępie rozkłada ręce
teraz już mam to czarno na białym
_________________ „Malarstwo jest milczącą poezją, a poezja - mówiącym malarstwem“ - Simonides
Odważnie i z takim zacięciem bym powiedziała. Jakby podmiot chciał powiedzieć: a nie mówiłem.
Nie będę tutaj grzebać, ani doradzać, bo w takich wierszach się tego nie robi. One mają być faktycznym odzwierciedleniem stanu umysłu podmiotu z czym uważam sobie poradziłeś, a o czym też dobitnie świadczy poniższy fragment.
.AnimusLumen. napisał/a:
do posiłków używam gumowych sztućców
a do snu kładę się w kaftanie w kwiatuszki
Pozdrawiam.
.AnimusLumen.
Wysłany: 2025-11-02, 13:44
[quote="tetu"]Odważnie i z takim zacięciem bym powiedziała. Jakby podmiot chciał powiedzieć: [i]a nie mówiłem[/i].
Nie będę tutaj grzebać, ani doradzać, bo w takich wierszach się tego nie robi. One mają być faktycznym odzwierciedleniem stanu umysłu podmiotu z czym uważam sobie poradziłeś, a o czym też dobitnie świadczy poniższy fragment.
[quote=".AnimusLumen."]do posiłków używam gumowych sztućców
a do snu kładę się w kaftanie w kwiatuszki[/quote]
Pozdrawiam.[/quote]
Dziękuję za przeczytanie, trochę wiersz przebudowałem, bo coś mi jeszcze zgrzytało, jako że jestem perfekcjonistą (Enneagram 1w2) lub po prostu mam nerwicę natręctw, w każdym razie wkrótce opublikuję swój pierwszy tomik pod tytułem pozdrowienia z psychiatryka (13 wierszy - choć może w przyszłości się rozrośnie o kilka kolejnych), może wyrobię się do świąt, szczerze nie mogę się doczekać i strasznie się ekscytuję, bo czekałem na tą chwilę ponad 10 lat, na odpowiednie umiejętności, a i weny potrafiło nie być w tym czasie miesiącami, pozdrawiam
_________________ „Malarstwo jest milczącą poezją, a poezja - mówiącym malarstwem“ - Simonides
fantastyczne! Uchachałeś mnie po pachy.
A przecież z natury rzeczy, poważny to wiersz.
Jeśli tylko wydasz tomik, to pamiętaj, staję pierwszy w kolejce i zamawiam co najmniej dwa
egzemplarze. Kto wie, czy nie więcej. Płacę z sowitą premią!
pozdrawiam, witekk
_________________ człowiek szlachetny rozumie prawość, człowiek małostkowy rozumie zysk
Konfucjusz
.AnimusLumen.
Wysłany: 2025-11-02, 18:03
[quote="Witold Kiejrys"]:rotfl: fantastyczne! Uchachałeś mnie po pachy.
A przecież z natury rzeczy, poważny to wiersz.
Jeśli tylko wydasz tomik, to pamiętaj, staję pierwszy w kolejce i zamawiam co najmniej dwa
egzemplarze. Kto wie, czy nie więcej. Płacę z sowitą premią!
pozdrawiam, witekk[/quote]
Dziękuję, jeśli uda mi się, kiedyś wydać to na papierze z większą ilością tomików w formie książeczki mieszczącej się w przedniej kieszeni dżinsów to otrzymasz jedną za darmo, zarabiał na tym będę dopiero po śmierci xD, pozdrawiam
.AnimusLumen.
Wysłany: Wczoraj 11:47
Kończę powoli tomik, niedługo opublikuję! Spokojnych Świąt wszystkim użytkownikom tego forum poetyckiego, pozdrawiam