Twardym szeryfem siebie nazywał,
„Wy miękiszony!" – innych tak zwał.
Pewny, że nikt go nigdy nie ruszy,
publiczną forsę trwonił, gdzie chciał.
Jednak spadł z konia – wynik wyborów.
Pycha zniknęła, uśmiech też spełzł.
Gdy pod nogami grunt zaczął parzyć,
spieprzył na Węgry, w trwodze na fest.
Tak to pis-twardziel, mocarny w gębie,
tchórzem podszyty okazał się.
Z polską Temidą nie chciał mieć styku,
by za przestępstwa nie siedzieć, więc
„na Węgrzech Orban mi gwarantuje
spokojne życie, już troski precz!”.
Wszystko do czasu. Tenże nie przetrwał,
w ichnich wyborach spadł z konia też.
„Gdzie nam się podziać?! O my, nieszczęśni! –
wraz z kumplem wyje. – Czas pryskać gdzieś!
Rosja? Białoruś? Przyjmą nas chyba.
Nasze zasługi… Putin je chce”.
To kwestia czasu. Cierpliwość cnotą.
"Temida czuwa, by zważyć cię.
Nie rycz na próżno. Wrócisz do Polski.
Oczekujemy… i cela też".
Rita, nie musisz się przedstawiać, że jesteś jak "prymitywna rąbanka". Wystarczy przeczytać twoje "podsumowanie" i już wiadomo, co masz w głowie - twoje przeciwne spojrzenie na tego przestępcę Zero (którego, domyślam się chwalisz) i według tego oceniłaś satyriadę. Nieważna techniczna ocena wiersza. Ponieważ nie chwalę złodzieja publicznych pieniędzy Zera, tak jak ty - to dla ciebie jedyną oceną do wstawienia jest negatywna.
Mnie zaś twoja ocena obchodzi tyle, co zeszłoroczny śnieg. Już wiem, czym się kierujesz.
Wysłany: Wczoraj 19:44
"Prymitywna rąbanka" to określenie dotyczące opublikowanego przez ciebie wiersza. Utwór charakteryzuje się bardzo ubogim językiem, nagromadzeniem słów jednosylabowych. W oczywisty sposób miało ci to zapenić rymy, mimo to często niedokładne. Widać wysiłek znajdywania słów, które dadzą rymy i rytm. To właściwie nie wiersz tylko rymowanka.
O treści nie napisałam ani słowa więc przestań konfabulować.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
Wysłany: Wczoraj 19:49
Hardy napisał/a:
Rita, nie musisz się przedstawiać, że jesteś jak "prymitywna rąbanka". Wystarczy przeczytać twoje "podsumowanie" i już wiadomo, co masz w głowie - twoje przeciwne spojrzenie na tego przestępcę Zero (którego, domyślam się chwalisz) i według tego oceniłaś satyriadę. Nieważna techniczna ocena wiersza. Ponieważ nie chwalę złodzieja publicznych pieniędzy Zera, tak jak ty - to dla ciebie jedyną oceną do wstawienia jest negatywna.
Mnie zaś twoja ocena obchodzi tyle, co zeszłoroczny śnieg. Już wiem, czym się kierujesz.
Bez odbioru. Idź się doucz z polityki.
Finito.
Przeklejam na wszelki wypadek, gdybyś zmienił treść swojego komentarza.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
chłopie że też ci się chce tarmosić wersy w "dziele" o tych na politycznej górze. pewnie znasz takie porzekadło "kruk krukowi oka nie wykole". ale jak ci się wydaje, że wykole no to niech raduje się twoja dusza i ta w ciele "i ta co się w kalesonach rusza"