PS. No popatrz - o indiańskich plemionach: Irokezów, Komanczów, Czejenów, Apaczów - chyba wszyscy słyszeli w dzieciństwie. O powyższym (w mojej powyższej facecji - zagadce) prawie nikt. Wygląda na to, że dalej wielu nie wie...
ALmec_33
Wysłany: 2026-05-07, 12:19
Wyjątkowo wulgarna jest ta zagadka - pomyliłeś kolego portale.
Wyjątkowo wulgarna jest ta zagadka - pomyliłeś kolego portale.
Wyjątkowo jesteś prostacki. Chcesz zmieniać nazwy własne innych narodowości, bo tak ci się ubzdurało. Nazwę "Polacy" też chcesz zmienić?
Finito. Bez kontynuacji.
ALmec_33
Wysłany: 2026-05-07, 13:26
Hardy, nie bądz hardy i lepiej usuń ten cały post bo to jest portal literacki a nie melina pijacka.
Za co ty dostałeś to odznaczenie od resortu kultury?
Chyba przez pomyłkę.
game over
_________________ kocham pisać
Vilan z Alandu
Wysłany: 2026-05-07, 15:33
Był kiedyś bramkarz holenderski, którego nazwisko zapisywano bodaj De Goey. I w sumie też komentatorzy sportowi mieli problem z wymową tego nazwiska.
Był kiedyś bramkarz holenderski, którego nazwisko zapisywano bodaj De Goey. I w sumie też komentatorzy sportowi mieli problem z wymową tego nazwiska.
----------
Tak, w niderlandzkim jest wiele nazwisk o "brzydkiej wymowie" w naszym języku.
W innych językach jest podobnie. Nasze niektóre słowa też w innych językach brzmią... tak brzmią, że lepiej uważać
ALmec_33
Wysłany: 2026-05-08, 10:41
Hardy napisał/a:
Vilan z Alandu napisał/a:
----------
Tak, w niderlandzkim jest wiele nazwisk o "brzydkiej wymowie" w naszym języku.
W innych językach jest podobnie. Nasze niektóre słowa też w innych językach brzmią... tak brzmią, że lepiej uważać
Ale to niczego nie usprawiedliwia bo to jest portal literacki dla poetów a nie filologów.
Vilan z Alandu
Ten Almec to... delikatnie napiszę - zwykły trollik. Znany również na innych portalach. "Działa" na nich dopiero od 2-3 miesięcy, ale dał już się poznać. Nieważne, co ktoś napisze, jemu zależy na trollowaniu. Nie ma co poświęcać jemu czas. Można odpowiedzieć raz. Kontynuacja? - to wiadomo, że tylko na to czeka.
PS. Zapisał się na POSTscriptum w marcu br. Miał wtedy (jak pisał) - chyba 22-25 lat. Bardzo szybko się zestarzał - po krótkim czasiu już wpisywał "44 lata". Teraz ma już 66 lat. W tym tempie do końca roku może stać się najstarszym człowiekiem na Ziemi.
Ot i wszystko.
ALmec_33
Wysłany: 2026-05-08, 20:52
Vilan z Alandu napisał/a:
Nie no ja akurat zapytałem ALmeca co to znaczy portal literacki w sensie prowadzonych dyskusji i jakiego rodzaju treści należy się na nim spodziewać.
Odpowiem ci pytaniem: czy rozważania o słowach,które w naszym języku są uważane za wulgaryzmy są mile widziane na portalu, na którym zamieszczane są wiersze i komentarze raczej na wyższym poziomie ?
Zresztą to widać ilu użytkowników na tę pseudofacecję zareagowało? to mówi samo za siebie...
ALmec_33
Wysłany: 2026-05-08, 21:02
Hardy napisał/a:
Ach... Vilanie...
Ten Almec to... delikatnie napiszę - zwykły trollik. Znany również na innych portalach. "Działa" na nich dopiero od 2-3 miesięcy, ale dał już się poznać. Nieważne, co ktoś napisze, jemu zależy na trollowaniu. Nie ma co poświęcać jemu czas. Można odpowiedzieć raz. Kontynuacja? - to wiadomo, że tylko na to czeka.
PS. Zapisał się na POSTscriptum w marcu br. Miał wtedy (jak pisał) - chyba 22-25 lat. Bardzo szybko się zestarzał - po krótkim czasiu już wpisywał "44 lata". Teraz ma już 66 lat. W tym tempie do końca roku może stać się najstarszym człowiekiem na Ziemi.
Ot i wszystko.
po pierwsze: odpowiadasz na pytanie nie skierowane do ciebie panie Hardy
po drugie: lepiej się przyznaj cwaniaku, o czym piszesz i jakie komentarze zamieszczasz na tych ,,innych portalach,, ?
po trzecie: nieprawdą jest,że wszystkich trolluję bo nigdy tego nie robiłem a faktycznie byłem trollowany ale i to nie na wszystkich portalach, na których byłem
po czwarte: ile mam lat to wyłącznie moja osobista sprawa ale skoro ciebie to podnieca to twój problem
po piąte- to nie ja zostałem niedawno upomniany przez szefa Leszka abyś zaniechał swojej głupawej satyry politycznej i dlatego teraz chcesz nas zabawić wulgarnymi ciekawostkami?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
po szóste( to do Vilana) : popatrz sobie na mój dzisiejszy wiersz dla Rity i jej odpowiedż
czy tak by rozmawiała ze mną gdybym był trollem ?
i pamiętaj Vilanie : audiatur et altera pars - nigdy nie wyciągaj pochopnych wniosków po wysłuchaniu jednej strony
pozdrawiam ciebie serdecznie
Artur
Almec - kłamiesz. Na innym portalu atakujesz personalnie kilku autorów, dzień w dzień. Jesteś nie tylko trollem, ale i kłamcą. Mówię to oficjalnie.
Koniec z tobą "dyskursu". Nie zasługujesz na to.