POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » PISANE WIERSZEM » Wiersze radosne » O plemieniu Czuhów
O plemieniu Czuhów
Autor Wiadomość
ALmec_33 

Wysłany: 2026-05-09, 12:32   

:szok: :szok:

ALmec_33 

Wysłany: 2026-05-09, 12:34   

Hardy , to ty jesteś kłamcą.Do tego obłudnym hipokrytą.
Bo to właśnie tamci ,,autorzy,, od dłuższego czasu notorycznie i bezczelnie obrażają poltyków PIS-U a nawet posunęli się do publicznego, codziennego znieważania prezydenta Karola Nawrockiego.
A to co nazywasz personalnym atakiem na tych hejterów, którym i ty wtórujesz w komentarzach jest tylko moją ripostą choć nie używam w wypowiedziach i limerykach nawet waszych nicków.
Dziwię się tylko,że na tamtym portalu są puszczane płazem takie słowne obelgi pod adresem pierwszej osoby w panstwie. Na tym portalu to by nie przeszło. A dyskutować i tak nie mam z tobą ochoty. :zly: :zly:

Vilan z Alandu 

Wysłany: 2026-05-09, 15:38   

Ja tutaj nie chcę wchodzić w spór personalny i spytałem raczej w kwestii ogólnej. Z portalami bywa tak że dyskusje wybuchają tam gdzie grają emocje i nie zawsze są jakoś wyjątkowo merytoryczne. Same wulgaryzmy nie są dla mnie problemem. Namiętnie stosował je np. Witkacy i trzeba przyznać ze sporą fantazją. Ja się tu póki co trochę przymierzam i widzę np sporo tekstów nie komentowanych. Być może są zbyt hermetyczne. Ale literacko nienajgorsze.

ALmec_33 

Wysłany: 2026-05-09, 16:21   

Vilanie, sęk leży nie tylko w tym, że są autorzy na portalach , którzy nie omijają wulgaryzmów a w jakim kontekście są one użyte. Jak dla mnie polszczyzna jest takim bogatym językiem jeśli chodzi o słownictwo, że używanie wulgaryzmów tylko zubaża wypowiedź albo jakikolwiek tekst.Poza tym ktoś kto używa chętnie takich słów, które w dodatku obrażają ważne osoby w państwie chodzi po kruchym lodzie vide: art.212 kk., że nie wspomnę o znieważeniu publicznym prezydenta vide: art.135 par.2 kk.Tak więc nie polecam prób psucia tego portalu i zaśmiecania go słowami z rynsztoka.

POSTscriptum Strona Główna » PISANE WIERSZEM » Wiersze radosne » O plemieniu Czuhów

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie