Wysłany: 2026-06-01, 21:57
Tiaa... jasne. Trzeba tylko pamiętać, że większość Twoich utworków - potworków kręci się wokół, mówiąc subtelnie, seksu i jest skierowana do prymitywów, których bawią tzw. "świńskie dowcipy". Myślisz, że owce są naprawdę eunuchowate? A barany to nie fachowcy? Zapytaj owcy.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
Rita - swoim kolejnym "komentarzem" potwierdziłaś mój wcześniejszy domysł - nic a nic nie zrozumiałaś z mojej fraszki.
Tłumaczyć jej nie będę. Ci, co skontaktują - zrozumieją.
PS. Na Almeca szkoda mi nawet czasu odpisywać. Z góry zmarnowany.
...i to by było na tyle - jak rzekł Jan Tadeusz Stanisławski.
ALmec_33
Wysłany: 2026-06-02, 09:03
Cały czas się zastanawiam - za co Hardy otrzymał odznaczenie
,, zasłużony dla kultury,,. bo cały czas mu brakuje tej ostatniej
nawet w odniesieniu do płci pięknej.
ale jak mawiał mój dziadek:
gbur gburem zostanie
daremne jest kazanie
Wysłany: 2026-06-02, 12:39
Odznakę honorową "Zasłużony dla Kultury Polskiej" nadaje minister kultury i dziedzictwa narodowego zwykle na wniosek lokalnych jednostek rządowych lub samorządowych oraz organizacji społecznych, stowarzyszeń i fundacji działających w sferze kultury za osiągnięcia w dziedzinie upowszechniania i tworzenia kultury. Laureaci nie muszą zajmować się w ogóle twórczością artystyczną, choć bywają i tacy.
Drogi Arturze, ileż to Nagród Nobla w dziedzinie literatury zostało po prostu załatwionych przez takie czy inne lobby.
Poza tym pewnie wiesz, że teraz każdy może wydać książkę. Istnieje mnóstwo małych wydawnictw, w których często autor musi sam pokryć część kosztów wydania swojej książki.
Na koniec moja serdeczna rada. Nasz forumowy kolega z przerośniętym ego i brakiem kindersztuby, pod którego utworeczkiem piszemy, nie jest wart komentarzy. Jak zauważyłeś on nie podejmuje dyskusji. Jest jeszcze jeden argument przemawiajacy za ignorowaniem Hardego: on nie komentuje w ogóle utworów żadnych innych użytkowników tego forum.
Hardy się tutaj jedynie i wyłącznie reklamuje.
Życzę Ci, Arturze miłego dnia.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
ALmec_33
Wysłany: Dzisiaj 19:49
W samej rzeczy Małgosiu a to wyróżnienie wyrażnie uderzyło mu do głowy
,że już nikogo nie widzi poza swoim odznaczeniem.
Takim ludziom ja zawsze współczuję bo prawdziwi pisarze i poeci to na ogół ludzie wrażliwi i empatyczni.
A teraz mamy takie czasy,że honorowe odznaczenia dostają także osoby bez honoru.