kiedy usiadłem oddech jakby pytająco przystanął
a ręce bezwiednie przeszukiwały pustkę
zamyślenie podpowiadało że prawie wszystko jest za mną
siwe myśli rozmawiały z wyszczerbionym lustrem
nauczyłem się odnajdować chwile pośród kamieni
pełną sakiewką niezapomnianych potrząsałem dumnie
upływający pełne młodzieńczej fantazji ruchy śledził
jakże to tak przecież musiałeś to zawsze umieć
czas skory był do polemiki a ja zbierałem marzenia
nawet rozsądek opleciony sugestią uwierzył
wokół unosiły się motyle słowa które sen wypowiedział
i tylko nie wiedzieć czemu rozpłakały się wierzby
Dołączyła: 22 Cze 2008 Posty: 14516 Skąd: Gliwice / obecnie Göteborg
Wysłany: 2008-10-20, 23:33
Cytat:
- powiem po Markowemu ..- ta najbardziejsza .... a jeśli idzie o całość zadumana na maxa ... ale tylko jedno z tego może wynikać
Cytat:
powiemy peelowi że jeśli tylko zechce to jeszcze wszystko przed nim.
i tak trzymać !!!
Daria [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-20, 23:40 Re: zaduma
Leszek Wlazło napisał/a:
zaduma
kiedy usiadłem oddech jakby pytająco przystanął
a ręce bezwiednie przeszukiwały pustkę
zamyślenie podpowiadało że prawie wszystko jest za mną
siwe myśli rozmawiały z wyszczerbionym lustrem
nauczyłem się odnajdować chwile pośród kamieni
pełną sakiewką niezapomnianych potrząsałem dumnie
upływający pełne młodzieńczej fantazji ruchy śledził
jakże to tak przecież musiałeś to zawsze umieć
- ot i cały Leszek:):)rozmowa z czasem, poszukiwanie upragnionych chwil, " prawie wszystko jest za mną"- dobrze, że dodałeś prawie, bo przecież życie ciągle jeszcze trwa, a walka z czasem jest nieubłagana i nie kończąca, a tak z innej beczki, to nie mógłby powstać dział z horrorami i takimi mini opowiadaniami strasznemi?
No i znowu mam powiedzieć...piękny wiersz ale jest piękny, zadumany, pełen ciepła i refleksji, gdzieś w tle nadzieja, że jeszcze nie wszystko minęło, że pojedyncze piękne chwile mogą być jedną nieustającą i dobrze peelu uwierz sugestii jak i rozsądek uwierzył ...wiesz jakby było zdumione, a równocześnie szczęśliwe, to wyszczerbione lustro widząc dwie uśmiechnięte-zapatrzone-otoczone posiwiałym wianuszkiem twarze ?
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
melancholia połączona z marzeniami piękna para to oznacza że liczy się tylko to co jeszcze przed Tobą a świat ramionami stoi otworem niczego nie przegap powodzenia
- powiem po Markowemu ..- ta najbardziejsza .... a jeśli idzie o całość zadumana na maxa ... ale tylko jedno z tego może wynikać
Cytat:
powiemy peelowi że jeśli tylko zechce to jeszcze wszystko przed nim.
- ot i cały Leszek:):)rozmowa z czasem, poszukiwanie upragnionych chwil, " prawie wszystko jest za mną"- dobrze, że dodałeś prawie, bo przecież życie ciągle jeszcze trwa, a walka z czasem jest nieubłagana i nie kończąca, a tak z innej beczki, to nie mógłby powstać dział z horrorami i takimi mini opowiadaniami strasznemi?
pięknie się rozpisujesz pod wierszami Daruniu aż miło czytać
No i znowu mam powiedzieć...piękny wiersz ale jest piękny, zadumany, pełen ciepła i refleksji, gdzieś w tle nadzieja, że jeszcze nie wszystko minęło, że pojedyncze piękne chwile mogą być jedną nieustającą i dobrze peelu uwierz sugestii jak i rozsądek uwierzył ...wiesz jakby było zdumione, a równocześnie szczęśliwe, to wyszczerbione lustro widząc dwie uśmiechnięte-zapatrzone-otoczone posiwiałym wianuszkiem twarze ?
melancholia połączona z marzeniami piękna para to oznacza że liczy się tylko to co jeszcze przed Tobą a świat ramionami stoi otworem niczego nie przegap powodzenia
to życzenie można by było powielić i jakże pięknie wyglądałby uśmiechnięty świat