POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » PREZENTACJE » debiut :)
Przesunięty przez: Marcin
2008-07-08, 21:48
debiut :)
Autor Wiadomość
Fred 
Przecherus Fredny

Wysłany: 2008-07-09, 08:23   

Baszka napisał/a:
jeszcze nie ma linka do strony

Z adresu: http://www.wimbp.gorzow.pl/?p=d&d=154 można pobrać w formacie pdf Pegaza Nr 2 z 2008 roku (lub starsze numery również) i poczytać sobie.
Polecam publikacje także innych autorów.
Baszce oczywiście gratuluję debiutu. :)
numer opisany jest tak:

Numer otwiera esej Zdzisława Linkowskiego o bibliofilu z Międzychodu Janie Danielu Janockim, inaugurując nowy „pegazowy” cykl pt. „Imiona ulic”. Przesłaniem jego autorów jest przybliżenie sylwetek zasłużonych dla polskiej kultury patronów gorzowskich ulic. Jak istotne w życiu każdego człowieka są wolność osobista i wiara w siebie udowadnia Marek Grewling w felietonie „Syndrom Prochora Piotrowicza, czyli nasze troski powszednie”. Bohaterem tego numeru pisma, a zarazem spotkania autorskiego towarzyszącego jego promocji, jest „kolega zza miedzy” - Tadeusz Wyrwa Krzyżański. Stąd nota biograficzna, wiersze poety oraz posłowie Beaty Patrycji Klary do jego najnowszej książki poetyckiej „Kochanie miłości”. B.P. Klary jest również autorką recenzji premierowych tomików poetyckich ”Żucie szczawiu” Romana Habdasa i „Słowa karmią zawiedzionych” Andrzeja S. Bajdora. W „Premierach książek” także przedrukowany z miesięcznika „Odra” tekst Karola Maliszewskiego o zbiorkach wierszy Marka Lobo Wojciechowskiego i rekomendacja antologii poezji „Wsłuchani w kamienie Gorzowa”. W „Wywiadach Pegaza” Karol Graczyk „ciągnie za język” Piotra Gadzinowskiego. Swoimi wrażeniami ze spotkania autorskiego Wojciecha Kuczoka w gorzowskiej książnicy dzieli się Magda Turska. Na fali emigracji na Wyspy Brytyjskie reportaż Małgorzaty Dobrowolskiej „Ludzie mówią, że Irlandia jest piękna”. W rubryce „Poeci Landsberscy” tekst K. Kamińskiej poświęcony Eduardowi Boasowi oraz jego wiersz „Musterplatz” w przekładzie Dariusza Barańskiego. W „Debiutach Pegaza” Barbara Pala „Baszka” i jej wiersze, w rubryce „Po debiucie” poezja Łukasza Linkiewicza, a w cyklu „Pegazem po Polsce” wiersze Karoliny Grządziel z Krakowa i Jana Barona z Rudy Śląskiej. Ponadto nowe wiersze Karola Graczyka i M. Lobo Wojciechowskiego. W „Wiadomościach literackich” relacja K. Kamińskiej ze spotkania z serbskim pisarzem Janko Vujinovićem „Na zapiecku”, informacje o nowych książkach o regionie, o laurach dla gorzowskich poetów - Z.M. Piechockiego, M. Lobo Wojciechowskiego, K. Graczyka i Alicji Łukasik i udziale I.K. Szmidta w święcie ukraińskiej literatury. Obchodom 15. rocznicy Gorzowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku poświęcone są artykuły Edwarda Korbana i Ludwika Lipnickiego. Dawkę humoru na zakończenie tradycyjnie już zaaplikowali czołowi gorzowscy satyrycy – Tadeusz Szyfer i Ferdynand Głodzik.
:szok:

Baszka 
Pala Barbara

Wysłany: 2008-07-10, 16:31   

Marku :) dzięki
Ewuniu, ściskam Cię i już :)
Nutko, bardzo dziękuję :)
Fred :) a ja zaglądałam przed kilkoma dniami i nic nie było no a satyra jest świetna :) :padam:
bardzo dziękuję :) i cieplutko pozdrawiam

Sofim 
Kropelka

Wysłany: 2008-09-19, 12:56   

I ja swoja skromna osoba przyłączam się do gratulacji! :) Zawsze wiedziałam, że Twoje wiersze są bardzo dobre :padam:

Buzieńka Baszko

el 

Wysłany: 2008-09-19, 22:05   

Gratulacje Baszko :D

Ninoczka 
Aga

Wysłany: 2008-09-19, 22:07   

Pozwól, że dołączę się.
GRATULEJSZYN!

Gabryśka 

Wysłany: 2008-09-19, 22:10   

I ja gratukuję choć takem tu nowa i anonimowa :) pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów

Ewa 
...zobaczyć tęczę...

Wysłany: 2008-11-11, 10:22   

ja mam refleks slonia
Barbarko gratulacje
i serdecznie sciskam

POSTscriptum Strona Główna » PREZENTACJE » debiut :)

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie