dobre światło, kompozycja ...
jednak figurki umieściłbym po bokach schodów a nie na ich krańcu - zagradzają przejście pieknej Jesiennej Pani
ale może się mylę - może przyświecał temu umieszczeniu cel, którego nie odczytałem
acha, ten kotek z lewej strony - czy mógłby być nieco mniejszy?
dobre światło, kompozycja ...
jednak figurki umieściłbym po bokach schodów a nie na ich krańcu - zagradzają przejście pieknej Jesiennej Pani
ale może się mylę - może przyświecał temu umieszczeniu cel, którego nie odczytałem
acha, ten kotek z lewej strony - czy mógłby być nieco mniejszy?
Schody idą łukiem w dwie strony i figurki są tam gdzie chciałam żeby były ...niczego nie zagradzają , a kotek, to nie jest zwyczajny kotek
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
Zadumałem się nad tym pięknym obrazem pełnym symboli, urokiem malowanego jakby wnętrza niezatartej opowieści. Dodatkowym walorem barwnej kompozycji jest światło które dopełnia przekaz.
Li, nie gniewaj się , ale kompozycyjnie coś mi tu nie gra. Myślę, że trochę racji ma Marek, mówiąc o rozmieszczeniu figurek, które ciągną oczy w dół, jakby wszystko miało się przewrócić ponieważ są duże i na pierwszym planie.
a może o to Ci chodziło?
Kolorystycznie za to uczta dla oczu, ciepło, jesiennie, bajecznie.
serdeczności E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Zadumałem się nad tym pięknym obrazem pełnym symboli, urokiem malowanego jakby wnętrza niezatartej opowieści. Dodatkowym walorem barwnej kompozycji jest światło które dopełnia przekaz.
Dziękuję Leszku
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
Li, nie gniewaj się , ale kompozycyjnie coś mi tu nie gra. Myślę, że trochę racji ma Marek, mówiąc o rozmieszczeniu figurek, które ciągną oczy w dół, jakby wszystko miało się przewrócić ponieważ są duże i na pierwszym planie.
a może o to Ci chodziło?
Kolorystycznie za to uczta dla oczu, ciepło, jesiennie, bajecznie.
serdeczności E
Elżuniu nie gniewam się, a figurki? figurki miały "sprowadzać na ziemię"bez nich jesienna zaduma straciłaby bardzo wiele, byłaby po prostu słodkim barwnym obrazkiem ale to tylko moje myślenie, więc być może się mylę
Elżuniu nie gniewam się, a figurki? figurki miały "sprowadzać na ziemię"bez nich jesienna zaduma straciłaby bardzo wiele, byłaby po prostu słodkim barwnym obrazkiem ale to tylko moje myślenie, więc być może się mylę
Li, rozumiem, jeśli miały "sprowadzać na ziemię", to umieszczenie ich na pierwszym planie rzeczywiście spełnia swoją rolę, bo skupiają spojrzenie "oglądacza" na sobie.
Wiesz, ja mówiłam o kompozycji, nie o wymowie.
Ale ja się nie znam serdeczności E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E