Fotka mojej 'rezydencji" umieszczona dzięki uprzejmości i umiejętnościom "el"!
Bardzo dziękuję!
Niekiedy piszę o "moich lasach" więc chciałem byście mogli zobaczyć gdzie sobie pomieszkuję jak tam jestem. Od wczesnej wiosny do późnej jesieni ... W czasie zimy tylko na dzień. Na noc wracam do miasta - feeee! Ale nie mam dobrego ogrzewania - i dlatego ....
Najpierw rezydowałem w tej szopce po lewej stronie - oczywiście nie wyglądała na początku tak jak teraz, na tym zdjęciu. Np. nie miała drzwi, przez dach było widać gwiazdy a przez szpary w ścianach skradające się koty po moje zapasy .... to po prawej to zwykła przyczepa campingowa, której "zrobiłem" ściany z desek, dach, drugie drzwi ... noo - bo taki jestem zdolny!! - szyje, goli, rwie zęby i wszystkie stolarskie roboty potrafi ... hihi! Faktem jest, że sobie tak zaprojektowałem i wykonałem - naprawdę sam - samiuteńki - 2 miesiące pracy.
Na ścianie szopki niewielka galeria - korzenie, kapliczka, Chrystus wycięty w desce, Madonna ...
Z tyłu za rezydencją kilkanaście drzew, skarpa i łąki - widać fragment wioski ...i cudne zachody słońca
Ślady nart prowadzą w dół - w kierunku patrzącego - do lasów ...
Samotnia, jak mówi El, ale dobra na odpoczynek! Ja na przykład lubię wyrwać się z miasta (najlepiej po sezonie, bo wtedy mało ludzi) i odpoczywać w ciszy, z naturą... Szkoda, że tak rzadko zdarza się okazja.
kiedyś pytałam przyjaciółkę, która rok rocznie opuszcza Warszawę i wyjeżdża na całe
pół roku (kwiecień+-październik/listopad), do swojego ranczo w lesie, czy nie czuje się
samotna. Tak gorąco zaprzeczyła, że więcej nie pytam.
Zabiera tam swoje 2 koty 1 psa, maniacko zbiera grzyby i inne runo leśne i dopiero wtedy, czuje się wolna.
I nigdy, przenigdy, nie miała tam tv. Net, to jest cały cywilizacyjny luxus (nie licząc auta, ale to konieczne). Pali w kominku i twierdzi, że jakość życia jest nieporównywalna
Super ta Twoja rezydencja, kiedys i ja sie wyniose, jak zorganizuje sobie odpowiednio życie
a tak sobie skaczę od postu do postu,
zajrzałam i tu do rezydencji Markowej i zazdroszczę umiejętności wyszczególnionych:
Cytat:
noo - bo taki jestem zdolny!! - szyje, goli, rwie zęby i wszystkie stolarskie roboty potrafi ... hihi!
serdeczności Elżbieta
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E