jedna trudniejsza od drugiej ...
"możesz" - to jedno z najważnieszych słów świata ...
zdaje się (ale nie jestem pewien), ze to Konfucjusz napisał traktat o "możesz" --
i jakże ważne w życiu każdego z nas
Możesz
być dobrym ... albo złym
palić papierosy ... albo nie
........... i co by tu jeszcze nie wylitaniować
zdaje się, że tylko w sferach arystycznych nie można powiedzieć "możesz" -możesz napisac dobry wiersz, muzykę ... jeśli nie masz talentu ? nie - nie możesz ...
Wysłany: 2008-12-05, 19:27
Gabrysiu dziękuję
Marek napisał/a:
jedna trudniejsza od drugiej ...
"możesz" - to jedno z najważnieszych słów świata ...
zdaje się (ale nie jestem pewien), ze to Konfucjusz napisał traktat o "możesz" --
i jakże ważne w życiu każdego z nas
Możesz
być dobrym ... albo złym
palić papierosy ... albo nie
........... i co by tu jeszcze nie wylitaniować
zdaje się, że tylko w sferach arystycznych nie można powiedzieć "możesz" -możesz napisac dobry wiersz, muzykę ... jeśli nie masz talentu ? nie - nie możesz ...
Marku to prawda co napisałeś wyżej, mi się jednak zdaje, że nie możemy jeszcze wybrać, kiedy będzie koniec...
dziękuję Marku za odwiedziny i komentarz, bardzo wartościowy zresztą
serdecznie pozdrawiam
Alicja
_________________ W pogoni za tym, czego dotknąć się nie da..
- owszem - ten zaplanowany przez Najwyższgo - nie !
to jest nieco pokrętne - ale - jeśli ktoś decyduje się na odejście sam - czyż to również nie jest wola Najwyższego - skoro wszystko jest wg Jego woli ... ??
Wysłany: 2008-12-05, 22:29
Marek napisał/a:
to jest nieco pokrętne - ale - jeśli ktoś decyduje się na odejście sam - czyż to również nie jest wola Najwyższego - skoro wszystko jest wg Jego woli ... ??
to prawda, można też tutaj trochę filozofować, a ja dzisiaj nie w nastroju filozoficznym...poza tym, chociaż mowa o Najwyższym to logikę też należałoby włączyć, a za chwilę urodzą się paradoksy etc...etc...i tak w kółko , dobrze napisałeś, że pokrętne to, powiedziałabym, że zakręcone jak chiński rower....
a propo końca
Marek napisał/a:
- owszem - ten zaplanowany przez Najwyższgo - nie !
myślałam tylko o takim końcu
serdecznie wieczorowo pozdrawiam Marku
Alicja
_________________ W pogoni za tym, czego dotknąć się nie da..