Tak sobie oglądam i widze... Las, pełno zieleni i nie wiem czemu mam wrażenie jakby to była dżungla... Wśród tej świeżości, grupa ludzi otoczona wyciągniętymi dłońmi, tworzącymi krąg... Ciekawe
widze... Las, pełno zieleni i nie wiem czemu mam wrażenie jakby to była dżungla... Wśród tej świeżości, grupa ludzi otoczona wyciągniętymi dłońmi, tworzącymi krąg...
Tylko?
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
Li, dramatycznie, dynamicznie, bardzo dobry efekt z kręgiem dłoni.
Tylko nie mogę rozpoznać, co jest na postumencie? Wygląda, jak skulona skrzydlata postać...
serdeczności E
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Li, dramatycznie, dynamicznie, bardzo dobry efekt z kręgiem dłoni.
Tylko nie mogę rozpoznać, co jest na postumencie? Wygląda, jak skulona skrzydlata postać...
serdeczności
To tak troszkę pod wiersz "w zimnym kręgu ścian" Elżuniu. Nie zupełnie mi się udało oddać, to co chciałam, może zbyt jasne barwy
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
Li wiersz czytałam.
Ilustracja oddaje niepokój, senne majaki, szczególnie ten nieokreślony tłum i dłonie, które mogą wiele znaczyć.
Może istotnie tonacja zbyt jasna, ale nie zmieniaj jest dobrze.
co prawda: ja się nie znam serdeczności E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
To Elżuniu dla porównania wersja ciemna...ciekawa jestem, która bardziejsza jakby powiedział Marek
Li
bardziejsza? jaśniejsza, bo ciemniejsza mniej niepokoi, gubią się szczegóły, ale ja się nie znam .
serdeczności E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
bardziejsza? jaśniejsza, bo ciemniejsza mniej niepokoi, gubią się szczegóły,
Elżuniu, gdybyś obie grafiki pokazała osobie stojącej na granicy, nieomal mogę się założyć, że wybierze ciemniejszą właśnie z tych względów o których napisałaś. Co prawda ja nie potrafię spojrzeć obiektywnie na swoje prace ale tak to już jest i jeszcze tak, że na dobrą sprawę z żadnej z nich nie jestem zadowolona na 100% , jasna jest za jasna, przez co oddaje fałszywy obraz tego co chciałam ukazać, a ciemna? ciemna też jeszcze nie jest tym co siedziało wtedy w mojej głowie ale inaczej na razie nie potrafię może kiedyś ...
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
Ja tam jeszcze nie widziałam artysty, co by był zadowolony do końca ze swej pracy
Widać taki los...
Mym skromnym zdaniem jaśniejsza jest lepsza,mimo to, ciemna choć się nieco "zlewa" tracąc szczegóły też coś ma w sobie...To pewnie ta tajemniczość... Może wystaczyłoby, zmienić nieco kontrast...