Troszkę mnie nie było i już zapomnieliście o mnie??
ani trochę profesor działu muzycznego Nutka mam nadzieję że się niebawem wypowie jak dla mnie to pierwsza część z refrenem jakby wyraziściej i muzykalniej zapadała w pamięć
przepiękny tekst wprowadzający w nastrój liryki zadumania ale moje zdanie jest czysto emocjonalne nie wypowiadam się ze strony muzycznej i technicznei
nie zapomniałam o Tobie ale tylko nie myślałam tu Ciebie szukać
Dołączyła: 22 Cze 2008 Posty: 14516 Skąd: Gliwice / obecnie Göteborg
Wysłany: 2008-12-12, 08:33
Hmmmm, cóż my tu mamy za smaczny kąsek
Przeczytałam z ciekawością ...- tekścik niczego sobie ...Melodii rozumiem że jeszcze brak co ? Muszę to sobie na spokojnie wchłonąć .... ale myślę że warto nadać temu muzyczne ubranko..
_________________ wieczność przed nami i wieczność za nami
a dla nas ... chwila - między wiecznościami
przepiękny tekst wprowadzający w nastrój liryki zadumania ale moje zdanie jest czysto emocjonalne nie wypowiadam się ze strony muzycznej i technicznei
Koleżanka powiedziała mi, że jak szanty, ale ja się nie znam ;p
Może nieobiektywnie Elizko, ale za to jak miło
dziękuję.
_________________ "Każda Twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą" - Prentice Mulford
Hmmmm, cóż my tu mamy za smaczny kąsek
Przeczytałam z ciekawością ...- tekścik niczego sobie ...Melodii rozumiem że jeszcze brak co ? Muszę to sobie na spokojnie wchłonąć .... ale myślę że warto nadać temu muzyczne ubranko..
Miło mi czytac takie uprzejmości
Melodię sobie nuciłem w głowie, były różne ;p gdybym tak znał się na NUTKACH
_________________ "Każda Twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą" - Prentice Mulford
Koleżanka powiedziała mi, że jak szanty, ale ja się nie znam ;p
Może nieobiektywnie Elizko, ale za to jak miło
dziękuję.
jasne moja osena jest subiektywna piszę jak ja to czuję i nic na wyrost nie znam się na muzyce ale na moje wyczucie to raczej liryczna ballada szanty są bardziej skoczne musisz porozmawiać z kimś kto pisze nutki
Dołączyła: 22 Cze 2008 Posty: 14516 Skąd: Gliwice / obecnie Göteborg
Wysłany: 2008-12-14, 13:28
Cytat:
jak w środku tak i na zewnątrz
pamiętaj o tym
piekło może być tu teraz
pamiętaj o tym
lecz jest jedna siła która chroni cię
to powinna być trzecia zwrotka.... -każda wtedy ma po dwie i refren......coś w tej końcówce poplątało Ci się ... Wbrew pozorom na szantę się nadaje wybornie jednak gdzieniegdzie wymaga małej korekty sylabicznej...
Jeśli chcesz pomyślimy ...
Mam wstępnie melodie w glowie i klimacik jak najbardziej szantowy...
_________________ wieczność przed nami i wieczność za nami
a dla nas ... chwila - między wiecznościami
Tym bardziej mi miło Elizo Umiecie działac tak, że można się rozpływac w pochwałach. Nie wiem czy to dobre ;p
Nutko z sylabami zrobiłem tak, że zwrotki mają po 7 sylab a refreny po 8. Wstawka z powtórzeniami jest wolna od sylab. Ta końcówka co wydaje Ci się poplątana. Teoretycznie w w piosence służy za przystanek
Jestem ciekaw co tam wymyśliłaś ;p