w odpowiedzi na pytanie Li o sposobach na zrzucanie niepotrzebnego bagażu, zadane przez nią w PostKawiarence
... a jakże znam, we czwartek będzie więcej na ten temat, ale dziś w międzyczasie się dzielę
"Podziałka"
- poradnika część pierwsza -
proponuję klikanie na stojąco, z unoszeniem na przemian kończyn dolnych, skłonami w pionie, w przerwach przysiady i szklanka wody dla ochłody apetytu w chwili, gdy żądza kalorii zbliży się zbyt blisko, żądzę wtedy chlust szklanką a to co się w szklance ostanie użyć wewnętrznie
następnie, zamiast deseru, należy ustawić przed sobą zdjęcie, najlepiej w dobrej rozdzielczości i full color i w rozmiarach naturalnych deseru takowego - sernik z czekoladą, murzynek lukrowany, tiramisu, makownik, duży budyń z bakaliami, można sobie sprokurować serię tych obrazów i zmieniać, oczy się nakarmią, a że czasu na jedzenie mało ma osoba pracująca, to i obrazka nie zje, a nawet jak w chwili desperado będzie próbować, to obrzydliwą się stanie, bo zdjęcia kolorowe do najsmaczniejszych dań kulinarnych nie należą
dobrze też chodzić nawet bezcelowo po schodach, jeżeli schodów nie ma w okolicy, to zainstalować natychmiast i nie przejmować się, że one donikąd te schody, bo my wiemy że swoje znaczenie głębokie i ukryte posiadają, schody te wykorzystywać do schodzenia i wchodzenia albo zeskakiwania po dwa lub więcej, w zależności od odwagi naszej i doświadczeń nabytych w dzieciństwie, kiedy to skakanie wcale nie kończyło się "żeby kózką" schody rekreacyjne w okolicy roboczej mieć to szczęście ogromne i zmniejszenie wydatków na gym, czyli salę gimnastyczną, na której się zwyczajnie nie pokazujemy, ponieważ nam wstyd, że źle wyglądamy
jeżeli te wszystkie hokusy-pokusy nie pomogą, należy szukać jak najszybciej pomocy w lustrze i mówić do lustra: lustereczko, powiedz przecie ... lustro obdarzone pamięcią historyczną odpowie nam, i tu cytuję przepraszam, że z pamięci i bezwzględnie z błędami: „tyś o pani najpiękniejsza, nie ma nikogo piękniejszego na świecie, o nie!” nasz optymizm wzrośnie, przez co nasza uwaga poświęcana wadze nadwagi spadnie, zgodnie z prawem równowagi w przyrodzie
jeśli wspomniane lustro nie znajdzie się w pobliskiej okolicy, to można je sobie wyobrazić, ponieważ wszyscy wiemy, że wyobraźnia i chęci czynią cuda, skupiamy się wtedy na wyobraźni, co również zabiera pokaźną ilość kalorii tzw umysłowych, i po pojawieniu się naszego zwierciadła duszy zaczynamy z nim dialog szczery i krótki, jak na przykład sławetny dziada i obrazu, albo baby ze wspomnianym
w następnym ćwiczeniu wyobrażamy sobie żabę, przy czym wybór: żaba albo żab zależy od naszych preferencji seksualnych, żaba-żab musi być zaopatrzona w koronę lub chociaż skromną tiarę z niekoniecznie prawdziwymi kamieniami szlachetnymi, albowiem ciężkie one są, mogą to być koraliki plastikowe o średnicy 2mm, byle błyszczące, kamienie te są potrzebne ze względów praktycznych, żeby nie pomylić zwykłych stawonogów z produktami naszej wyobraźni, wyobrażamy więc sobie usilnie tę żabę-żaba i po otwarciu naszych oczu, tu trzeba podkreślić, że wyobrażanie najlepiej wykonywać na leżąco z przymkniętymi oczyma, albo z ogórkową maseczką na oczach, no nie na twarzy, albo i tu i ówdzie, która wbrew pozorom działa na obie płcie kojąco, przymykamy oczy na wszystko i nasze błędy w zacienionym pomieszczeniu i bez możliwości wtargnięcia świata zewnętrznego, przez najmniej dwie minuty do kwadransa, albo piętnastu minut jak kto woli
wyobraźnia osoby pracującej z nadwagą jest przeciążona więc nie należy się spodziewać natychmiastowych wyników, ale też nie zaprzestawać wysiłków, jeśli pierwsza sesja wyobrażania nie przyniesie oczekiwanych rezultatów, owocem seansów wyobrażalnych jest stworzenie sobie naszego, własnego idealnego obrazu a także scenariusz, który ma w konsekwencji doprowadzić do pojawienia się wspomnianej żaby-żaba a w późniejszym terminie oczekiwanej i nieuniknionej przemiany owej-owego w osobniczkę-osobnika, który będzie nas akceptował, czy to zima czy jesień, lub na ten przykład targi ozdób ogródkowych, bez zastrzeżeń
Li czy wystarczy?
Ja sprawdziłam, działa.
serdeczności Elżbieta
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
no i to chodzi, o to chodzi!!!!
albowiem śmiech zdrowym jest po każdej zmianie
serdecznie ze schodami za pan brat albo siostra Elżbieta
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Bardzo mi humor poprawiłaś (nie żebym miała przedtem zły)
PS Przepraszam, że tak stary temat odgrzebuję (choć raczej to słowo tu nie pasuje, patrząc na ilość tekstów w tym dziale), ale nie patrzyłam na datę, szybko przeczytałam, więc też szybko chciałam skomentować
Bardzo mi humor poprawiłaś (nie żebym miała przedtem zły)
PS Przepraszam, że tak stary temat odgrzebuję (choć raczej to słowo tu nie pasuje, patrząc na ilość tekstów w tym dziale), ale nie patrzyłam na datę, szybko przeczytałam, więc też szybko chciałam skomentować
Pusa dziękuję.
(Znana skądinąd )
Cieszę się z poprawionego humoru.
O, tak mnie tknęło: czy to znaczy, że przytył?
No i za co tu przepraszać? Ja sobie przy okazji odświeżyłam pamięć.
Ponadto akurat czas świąteczny mamy już prawie i te wszystkie hokusy-pokusy mamią człowieka i ciągną do lodówki, albo do ulubionej cukierni więc poradnik jak znalazł.
Co prawda Ty na pewno nie masz takich problemów
serdeczności E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
pątniczka
Wysłany: 2008-12-16, 19:29
Najbardziej podoba mi siem przymykanie oczu na wszytko co niniejszym czynię, niekoniecznie mając na powiekach plsterki ogórka , wole nimi zakanszac
świetny tekst
i masaż przepony znakomity
buziolek
pątniczka
Wysłany: 2008-12-16, 19:31
Ninoczka napisał/a:
jeno skąd tego żab - żaba hahaha
o ten czas
cza było se żaba zahibernowac ;D ale jeszcze ziemia nie zamarzła wiec można spróbowac a nóż siem uda a natenczas to Wojski
_________________ słowa palą, więc pali się słowa
nikt o treści popiołów nie pyta
Najbardziej podoba mi siem przymykanie oczu na wszytko co niniejszym czynię, niekoniecznie mając na powiekach plsterki ogórka , wole nimi zakanszac
świetny tekst
i masaż przepony znakomity
buziolek
Lilaku dziękuję.
no a jak? przymykanie jest dobre na wszystko
Idę po świeże plasterki
A propos masażu, to moim ukrytym marzeniem na liście (się zapodziała w tem momencie, bo bym numer pozycyjny podała) jest:
zostać terapeutyką.
I jeszcze o żabach:
u mnie też chyba są, chyba... bo pod śniegiem zielone też białe.
serdeczności E
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E