Marcinie ,
powstało u mnie coś buntowniczego, po przeczytaniu awanturniczej dyskusji o wyższości wierszy białych nad banalną rymowanką i przecież każdy formą i treścią mówi coś innego często w towarzystwie napięć, wyobraźni i oczekiwań od życia , ech no jakoś tak
dziękuję serdecznie
Marku i wszystko co napisałeś to właśnie esencja, serdecznie dziękuję
powstało u mnie coś buntowniczego, po przeczytaniu awanturniczej dyskusji o wyższości wierszy białych nad banalną rymowanką
Nie rozumiem takich awanturniczych potyczek Ludzie kłócą się i przekomarzają, kogo wiersze są na wyższym poziomie, które pisze się trudniej, a które łatwiej. A często zapominają o czymś, co powinno ich łączyć, nie dzielić - o poezji
Szczerze mówiąc jak idę do księgarni, to nie wybieram książki na zasadzie: czy jest biała, czy rymowana (mówiąc o poezji), ale taką, która mnie zatrzyma lub po prostu spodoba mi się
do Autorki wiersza: no ... troszkę jesteś jakby w roli Poetyckiej Najwyższej Izby Kontroli ... mam wrażenie, że trochę "rozliczasz" poetów ... może się mylę ...
Pozdrawiam
_________________ "Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia"
(Flp 4,13)
powstało u mnie coś buntowniczego, po przeczytaniu awanturniczej dyskusji o wyższości wierszy białych nad banalną rymowanką
Nie rozumiem takich awanturniczych potyczek Ludzie kłócą się i przekomarzają, kogo wiersze są na wyższym poziomie, które pisze się trudniej, a które łatwiej. A często zapominają o czymś, co powinno ich łączyć, nie dzielić - o poezji
Szczerze mówiąc jak idę do księgarni, to nie wybieram książki na zasadzie: czy jest biała, czy rymowana (mówiąc o poezji), ale taką, która mnie zatrzyma lub po prostu spodoba mi się
i ja tak również czasem zatrzymują mnie w miejscu pojedyncze utwory a czasem całe tomiki zresztą przeważnie jak przeczytam jeden ciągnie do następnych :)czytam teraz "powrót Poetów" wiersz rosyjskich poetów i chociaż z niektórymi się nie utożsamiam czytam z przyjemnością
bardzo dziękuję
do Autorki wiersza: no ... troszkę jesteś jakby w roli Poetyckiej Najwyższej Izby Kontroli ... mam wrażenie, że trochę "rozliczasz" poetów ... może się mylę ...
Pozdrawiam
mylisz się , chciałam powiedziec , że każdy widzi inaczej i opisuje inaczej jak również przeżywanie sztuki tej wielkiej i tej najmniejszej jest indywidualnością ,każdy ma wyobraźnię
pozdrawiam i dziękuję