POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » INFO » Dział informacyjny » Wydarzenia kulturalne » Kwartalnik kulturalny KOZIRYNEK
Kwartalnik kulturalny KOZIRYNEK
Autor Wiadomość
Marcin 

Wysłany: 2007-12-31, 15:47   Kwartalnik kulturalny KOZIRYNEK

Chciałbym poinformować, że niedawno na naszym rynku ukazało się nowe pismo literackie "Kozirynek". Dla wszystkich zainteresowanych podaję kilka informacji.

"Kozirynek" wydawany jest w formie książkowej. Sam mam ostatni numer, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył nie tylko zawartością, ale także jakością wydania. Pierwszy numer jest też dostępny w wersji elektronicznej na stronie internetowej "Koziegorynku".

"W skład redakcyjnego teamu wchodzą: Mariusz Bober, Piotr „Peter” Chruśliński, Przemysław T. Krupski, Dariusz Magier, Adam Świć. Pismo zawiera wiersze, opowiadania, miniatury literackie, omówienia ważniejszych imprez literackich, listy, eseje, felietony, miniatury literackie. Bogato ilustrowane fotografią i grafiką, stanowiące dopełnienie dla tekstów. Pismo nawiązuje do słynnej „Chimery” Zenona Przesmyckiego (naszego krajanina). W kwartalniku, znajdują się teksty autorów lokalnych, choć za sprawą „knowacza” i licznych kontaktów w środowisku twórczym, swoim zakresem znacznie wykracza poza krąg lokalny. Wydawnictwo dla koneserów i twórców, dla tych, którzy potrafią się rozsmakować w literaturze mocnej, zarazem subtelnej, odważnej w treściach, zarazem wolnej od wpływów i nacisków, literaturze i twórczości, które są wyrazem twórczego ducha każdego z nas. Jedyne ograniczenie, to ograniczenie naszej twórczej inwencji i wyobraźni."
Cytat zaczerpnięty z Serwisu Literackiego Knowacz.pl

Jak już wspomniano powyżej, "Kozirynek" wychodzi poza Radzyń i nawiązuje współpracę z innymi autorami z całej Polski. Pojawia się więc możliwość zaistnienia w kwartalniku i opublikowania swoich wierszy, opowiadań itd.

Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej "Koziegorynku":
http://www.kozirynek.com
Można też obejrzeć film promocyjny Koziegorynku

Marek 
Z. Marek Piechocki

Wysłany: 2007-12-31, 19:23   

ładne zdjęcie na okładce zapowiada niezły "środek"!
zajrzałem na ich stronkę i zamówiłem egzemplarz.
Dzięki Szefie!
I baw się dobrze - ja w domku!

Marcin 

Wysłany: 2009-07-24, 17:10   

Nr II – kiedy to było :) Od tamtego czasu wiele się zmieniło. Odświeżam temat, ponieważ chciałbym poinformować, że ukazał się film promocyjny kwartalnika Kozirynek. Można go obejrzeć na YouTube pod linkiem: http://www.youtube.com/wa...feature=related

Marek 
Z. Marek Piechocki

Wysłany: 2009-07-24, 18:22   

noo, z bólami ale obejrzałem...mam tu taki inernet na korbę!
dzięki Marcinie! :)

Gabryśka 

Wysłany: 2009-07-24, 18:32   

Ciekawa inicjatywa, gratuluję twórcom pisma, życzę sukcesów

POSTscriptum Strona Główna » INFO » Dział informacyjny » Wydarzenia kulturalne » Kwartalnik kulturalny KOZIRYNEK

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie