W związku z rozpoczęciem prac nad Antologią 3, zapraszamy osoby, które do chwili niniejszego ogłoszenia napisały na forum co najmniej 3 posty, do przesyłania:
WIERSZY
Prosimy o przesyłanie 10 wierszy zapisanych w wordzie lub notatniku czcionką 12, zamieszczając je w takiej kolejności, w jakiej mają znaleźć się w tomiku. Prosimy o przejrzenie wierszy przed wysłaniem, aby wyeliminować ewentualne błędy i literówki.
W przypadku dłuższych wierszy może okazać się, że nie wszystkie znajdą się w antologii (dlatego taka ważna jest ich kolejność), a w przypadku wierszy krótszych możliwe jest, że poprosimy autora o dosłanie kolejnych.
oraz / lub
PROZY
Prosimy o przesyłanie do 10 stron prozy zapisanej w wordzie lub notatniku czcionką 12, zamieszczając ją w takiej kolejności, w jakiej ma znaleźć się w tomiku. Prosimy o przejrzenie utworów przed wysłaniem, aby wyeliminować ewentualne błędy i literówki.
oraz / lub
FOTOGRAFII ARTYSTYCZNYCH ORAZ GRAFIK
Prosimy również o nadsyłanie do 10 fotografii (i/lub grafik) własnego autorstwa, zapisanych w formatach JPG, PNG albo GIF.
oraz
ZDJĘCIA Z NOTKĄ ODAUTORSKĄ
Prosimy o przesyłanie zdjęcia oraz skróconej notki odautorskiej, do 10-15 wierszy zapisanych w wordzie lub notatniku czcionką 12.
oraz
OŚWIADCZENIA
Prosimy o skopiowanie i wypełnienie poniższego oświadczenia oraz przesłanie go do nas drogą elektroniczną
Ja, (imię i nazwisko), oświadczam, że przysługują mi prawa autorskie do wymienionych niżej utworów i prawa te są wolne od obciążeń finansowych oraz wyrażam zgodę na ich nieodpłatne zamieszczenie w Antologii 3 forum literackiego POSTscriptum wraz z moim zdjęciem i notką autorską*. Oświadczam, że nie będę wnosił / wnosiła roszczeń** z tego tytułu.
Tytuły utworów (wierszy, prozy, zdjęć i grafik):
1.
2.
3.
(...)
* zdjęcia i notki odautorskie nie są bezwarunkowym wymogiem, niemniej miło by było zobaczyć Wasze buzie i przeczytać o Was kilka słów - jeśli nie ma zgody na wykorzystanie w antologii zdjęcia i notki odautorskiej, prosimy usunąć z oświadczenia treść: "wraz z moim zdjęciem i notką autorską"
** niepotrzebne usunąć
POWYŻSZE MATERIAŁY PROSIMY NADSYŁAĆ DO DNIA 20.09.2009 r. W JEDNEJ WIADOMOŚCI NA E-MAIL forum.postscriptum@wp.pl , tytuł wiadomości: Antologia 3
Prosimy również o zaznaczenie, czy utwory zamieszczone w antologii mają być podpisane imieniem i nazwiskiem, nickiem z forum, czy imieniem i nazwiskiem + nickiem z forum.
UWAGA!
Utwory zawierające treści rasistowskie, faszystowskie, nazistowskie i antysemickie nie będą publikowane w Antologii.
Trudno teraz określić. To zależy od tego, kiedy wszystko złożymy, kiedy zostanie wybrana okładka, a także od terminów wydawcy, na co nie mamy wpływu. Do 20 września jest niecały miesiąc, dolicz do tego jeszcze kilka tygodni... w przybliżeniu może pod koniec października (ale to opcja optymistyczna).
pątniczka
Wysłany: 2009-08-25, 18:07
chyba trzeba przejrzec i odkurzyc teksty
pozdrówka
_________________ słowa palą, więc pali się słowa
nikt o treści popiołów nie pyta
fajnie że wychodzi "trójeczka"...
wśród artystów rockowych przeważnie trzeci album jest najlepszy
mam nadzieję, że i w naszym przypadku sprawdzi się ta zasada
_________________ z grochu powstałeś to wstań i się otrzep
to jest poezja a nie pogrzeb
Mam jedno glupie pytanie:
Czy oprócz moich 10 wierszy zmiescilaby sie w antologii (zamiast mjej prozy) opowieść o Zajeździe Łośnieńskim pisana 13 zgłoskowcem? moze we fragmentacdh chociaz ?
10 wierszy wybiorę, co do opisu spotkania - polecam się
Jak na razie tylko trzech autorów przysłało swoje prace do antologii
Cierpliwości.
Ja zapewne prześlę też.
Chwilowy brak czasu no i problem, by dobrać 10 wierszy w miarę jednorodnych.
Nie chciałbym aby moja część kojarzyła się jak groch z kapustą, a pisuję rozmaite rzeczy.
Ostatnio jakoś sobie z tym poradziłem. Pewnie i tym razem coś wymyślę