mówią
miłość wytarła się po kątach
lepiej sprzedawać nieszczęścia
uśmiech
nie w modzie chyba że angielski
nie wiem
ważniejsza polityka
filozofia pełna nurtów
niespodziewanych zwrotów
szczęście
powinno być ukryte
przecież
nie pokazuje się całej dupy
15.10.2009r.
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
Gorzej Lidziu z tymi, którzy mają nieszczęścia i może ich nie sprzedają, ale przekuwają swoje niespodziewane zakręty w wersy. Nie każdy tryska euforią jak fontanna z zamkniętym obiegiem.
A d.... to się nie pokazuje w ogóle , bo to ponoć nieładnie.
_________________ kroplą miodu pocieszamy błaznów
lub sami ze sobą rozgryzamy liść mięty
Gorzej Lidziu z tymi, którzy mają nieszczęścia i może ich nie sprzedają, ale przekuwają swoje niespodziewane zakręty w wersy. Nie każdy tryska euforią jak fontanna z zamkniętym obiegiem.
Eluś doskonale o tym wiem, a sprzedaż jest tu przenośnią. Po prostu zauważyłam, że tam gdzie mrok, nieszczęście, ból, czy to w rozmowie, czy w wierszach, tam jesteśmy, słuchamy, czytamy, współczujemy, czujemy empatię, a tam gdzie jest uśmiech, patrzymy podejrzliwie, dość często zdarza się, że zazdrościmy czy wręcz niszczymy ten "uśmiech".
el napisał/a:
A d.... to się nie pokazuje w ogóle , bo to ponoć nieładnie.
Podobne nie ładnie...tu jest to cytat dość znanego mi powiedzenia, które bardzo wg mnie pasowało do tego tekstu.
Dziękuję za przeczytanie i wyrażenie swojego zdania
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
tam gdzie mrok, nieszczęście, ból, czy to w rozmowie, czy w wierszach, tam jesteśmy, słuchamy, czytamy, współczujemy, czujemy empatię
A ja sądzę, że ta opinia jakoś się nie potwierdza - mówię o swoich doświadczeniach.
Gdy zaczyna być ciężko i kule pod nogi, to tych empatycznych raczej na lekarstwo. Tak jakby problemy były zaraźliwe. Niszczenie uśmiechu? Trop subiektywny i fragmentaryczny. Moim zdaniem uogólniasz problem, o którym piszesz - chyba nie jest to proste jak wymiary w linijce.
Dobra. Mnie czas na urlop od wierszy, czytania, komentowania. Zostanie mi ten angielski uśmiech albo wyjście po angielsku.
Pozdrawiam
_________________ kroplą miodu pocieszamy błaznów
lub sami ze sobą rozgryzamy liść mięty