no,no ...
umiejętne połączenie (dość - jednak zimnych) niebieskości z paletą ugrów, wyblakłych zieleni dało znakomity wynik
i ten okrąg - ciekawe rozwiązanie
i opowiada jakąś historię - może nawet podwodną ... a co najmniej z dużą ilością wody np. deszczowej - takiej zacinającej z prawej strony ...
Tak Zosiu, masz rację, a chyba jednak zależało mi na "ciepłej tajemnicy" i dlatego kombinowałam dalej
Dziękuję, że zajrzałaś ...bardzo się cieszę z Twojej wizyty Zosiu
_________________ a po nas już nic
jeno popiół i zgliszcza
życie to jeden wic
rzekł uczeń mistrza
o nie Lidziu zdecydowanie pierwsza, bo ją widze tak jesień w jakimś lesie i jezioro pokryte opadłymi liśćmi, wiatr rozgarnął liści i oczyścił niewielki skrawek wodnej toni a pod nią jak w oku widać królestwo, na powierzchni woda lekko faluje i sprawia wrażenie że to co pod wodą jest złudzeniem ,grą świateł i cieni na podwodnych kamykach i listownic a to znów , że nimfy mają tam swoje włości, uff, cudnowne rzeczy robisz
_________________ "Żywiona słońca gęstym, słodem
Przychodzę po to, żeby odejść " -J. Kofta
Wysłany: 2008-07-05, 19:12 Re: Dobra wróżka i wredny Gargamel
mirakaz napisał/a:
Obydwie grafiki śliczne.
Pierwsza do bajki o dobrej wróżce,
druga to zamek wrednego Gargamela.
To -oczywiście - tylko moje pierwsze wrażenie.
Obie grafiki powstały z jednej ale no cóż muszę się przyznać, że wiele zależy od nastroju w trakcie pracy na grafiką, więc jedna poszła w pogodną stron, a druga w przeciwną , a potem się nie mogłam zdecydować którą pokazać
Lubię jak patrzący coś w tych moich "obrazach" znajdują i Twoje skojarzenia również mi sie podobają