Wysłany: 2016-03-14, 21:22 Głosujemy na okładkę Antologii 8
Zapraszamy do głosowania na okładkę do Antologii 8.
Prosimy o dokładne przejrzenie wszystkich projektów, ponieważ Autorzy poświęcili im sporo pracy i czasu.
ZASADY GŁOSOWANIA:
W ankiecie głosujemy tylko jeden raz na maksymalnie trzy okładki.
Ankieta trwa do dnia 20.03.2016 do godz. ok. 22:30 (licznik czasu do zakończenia ankiety dostępny jest po naciśnięciu: zobacz wyniki). Wyniki zostaną podane zaraz po jej zakończeniu.
W przypadku remisu zostanie ogłoszona dogrywka, rozegrana drugą ankietą, która potrwa 2 dni. Znajdą się tam projekty z największą liczbą głosów. Jeżeli i ona nie przyniesie rozstrzygnięcia, spośród prac z największą liczbą głosów, okładkę Antologii 8 wybierze Administracja.
Może dobrze byłoby, żeby nie mówić na którą się głosuje? Nikt nie kierowałby się innymi wyborami i byłaby niespodzianka...
Każdy kieruje się własnym gustem dlatego też każdy ma prawo do swojej opinii Bowiem jaka będzie okładka, to kwestia zapatrywań większości
Kilka z zaprezentowanych tu propozycji niezbyt mi się podoba, więc o ile któraś z nich przejdzie, to rzeczywiście będzie najprawdziwsza - dla mnie - niespodzianka
_________________ befana, która jak niezapominajkowa wróżka lubi spełniać marzenia
Może dobrze byłoby, żeby nie mówić na którą się głosuje? Nikt nie kierowałby się innymi wyborami i byłaby niespodzianka...
Masz rację, Lucy.
Po wyborze projektu możemy, jeśli będziemy chcieli, poprzeć swój wybór komentarzem.
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Każdy kieruje się własnym gustem dlatego też każdy ma prawo do swojej opinii Bowiem jaka będzie okładka, to kwestia zapatrywań większości
Kilka z zaprezentowanych tu propozycji niezbyt mi się podoba, więc o ile któraś z nich przejdzie, to rzeczywiście będzie najprawdziwsza - dla mnie - niespodzianka
Ja miałam inny kłopot - podobało mi się więcej niż 3.
Ja miałam inny kłopot - podobało mi się więcej niż 3.
"Kilka" to niedookreślenie Mnie z "moją" włącznie podoba się sześć; secesję wybrałam dlatego, że mówiąc językiem Freda chyba przesyciliśmy się motywami pocztówkowo-działkowymi, w związku z czym - moim skromnym zdaniem - właśnie wskazałam na ów motyw.
Gdybym jednak wiedziała, że na Portalu dokona się próba wprowadzania "ciszy wyborczej", to obojętnie dla jakiego spokoju, wstrzymałabym się od wyrażenia wyłącznie indywidualnej opinii
_________________ befana, która jak niezapominajkowa wróżka lubi spełniać marzenia
Nie, nie ma ciszy wyborczej. Jednak, o ile mnie pamięć nie myli, przyjęliśmy na portalu niepisaną umowę o nie podawaniu do ogólnej wiadomości, na którą propozycję głosujemy.
Można to prześledzić w wątkach ankiet na okładki poprzednich antologii.
_________________ przestrzeń
składa się z czasu
pokonywania
prostą linią
myśli
zakrętem pytania
zdecydowaniem
kropki śmierci
po wielokropku
umierania
E
Jednak zgadzam się z Lucy i Elżbietą - jak jest ankieta, to powinno być bez wcześniejszych sugestii, którą z propozycji wybierać.
Ale to tylko drobna różnica zdań. I tak zadecydują "głosy"
To ma służyć zabawie, nie ma ciszy wyborczej, to tylko obrazek do okładki:)
Obrazek i tylko obrazek Decyduje większość i tę większość się akceptuje, jednak - powtarzam - każdy ma prawo ujawnić też własne gusta, nie od razu tożsame z gustami innych. Gusta wyłącznie "in plus"; zresztą każde pisane czy niepisane, po ludzku (u)stanowione "prawo" ulega ciągłym fluktuacjom. W takim razie może nie powinno się też przyjmować nowych Użytkowników oraz nie słuchać ich sugestii, o ile ci nie będą się chcieli na przykład dostosować do tradycyjnego "portalowego prawa" dot. (z)redagowania Antologii
N. b. na tę okładkową odmienność zwrócili uwagę sami Administratorzy a ja ją po swojemu podchwyciłam, ponieważ - dla mnie - wyjątkowo ona wyrazista oraz poetyczna. Innym niczego nie narzucam