Wysłany: 2016-09-08, 19:30 [humoreska] Z męskiego poradnika dla kobiet: Jak się szybko
Słyszałem o legendzie, jakoby istnieją na świecie kobiety, które otwierają szafę i od razu wiedzą, w co się ubrać...
Nie wiem, ile jest w tym prawdy. Natomiast w tym, co napiszę, nie ma ani krzty legend czy zmyśleń, wszystko jest najprawdziwszą prawdą. Tę prawdę poznawałem latami, odczuwałem ją na własnym grzbiecie.
Jeżeli mam więc coś paniom doradzić - róbcie jak ja, a będzie wam dana spokojność i mnóstwo wolnego czasu nawet przed wizytowym wyjściem; nie wspominając już o tak prozaicznym, jak codzienne udanie się do sklepu, pracy czy na zwykłe pogaduszki do kawiarni.
Oto mój sposób, przez lata wypraktykowany:
Jeżeli już muszę wbić się w uroczysty gang , wystarcza mi 5 minut (o ile jestem już ogolony i umyty). Krok po kroku:
A/SŁYSZĘ HASŁO: NAJPÓŹNIEJ ZA GODZINĘ MUSIMY JUŻ WYJŚĆ!
B/PO 55 MINUTACH RUSZAM SIĘ Z MIEJSCA.
Następnie:
1/Otwieram szafę.
2/Zdejmuję wieszak z zawieszonymi na nim:
a/spodniami od garnituru,
b/marynarką od garnituru,
c/koszulą do garnituru,
d/krawatem do garnituru.
3/Zdejmuję z haczyka w szafie pasek do spodni od garnituru.
4/Jeżeli jest potrzeba wyjmuję również odpowiedni podkoszulek.
5/Ubieram wszystko na siebie w odpowiedniej kolejności, wkładam pasek do spodni, zapinam.
6/Wyjmuję właściwe skarpetki z szuflady, wciągam je na bose stopy (obowiązkowo wcześniej muszą być bose!).
7/Wzuwam odpowiednie buty, zawiązuję (obowiązkowo na sznurowadła, nie na rzepy!).
8/Patrzę na zegarek - minęło najwyżej 5 minut.
9/Informuję donośnym głosem, że jestem już gotowy do wyjścia...
C/SIADAM I NADAL SPOKOJNIE CZEKAM NA WSPÓLNE WYJŚCIE...
Kalumnie, oszczerstwa i nieprawdziwości wierutne!
Zgadzam się
Z czym?
Znaczy - z czym się zgadzasz? Że:
a)są to kalumnie, oszczerstwa i nieprawdziwości wierutne?
b)zgadzasz się z tymi kalumniami, a więc uznajesz je za prawdę?
c)zgadzasz się z moją poradą dla kobiet?
To nie porada dla kobiet, tylko dla mężczyzn, jeśli mam być szczera
Hmm... mężczyznom nie muszę doradzać. Oni to wiedzą, bez moich podpowiedzi.
Jednak będę trwał przy swoim zdaniu, że to dla kobiet - jak organizować się przed wyjściem, szybko zdecydowanie, konkretnie i bez zbytniego pośpiechu
PS. Tej porady udzielam bezpłatnie. Znajcie moje dobre serce