POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » INFO » Dział informacyjny » Konkursy zakończone » 2020.09.25 XVIII OKP dla Młodych Twórców im. Zbigniewa Dominiaka Moje świata widzenie
Przesunięty przez: amandalea
2024-07-12, 18:07
2020.09.25 XVIII OKP dla Młodych Twórców im. Zbigniewa Dominiaka Moje świata widzenie
Autor Wiadomość
Leszek Wlazło 

Wysłany: 2020-08-01, 08:09   2020.09.25 XVIII OKP dla Młodych Twórców im. Zbigniewa Dominiaka Moje świata widzenie

REGULAMIN
1. Organizatorami XVIII Ogólnopolskiego Konkursu Poetyckiego dla Młodych Twórców im. Zbigniewa Dominiaka – „Moje świata widzenie” są Dom Literatury w Łodzi i Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział w Łodzi.
2. Celem konkursu jest umożliwienie młodzieży zyskania oceny wierszy oraz ich publikacji, co jednocześnie jest kontynuacją działalności Zbigniewa Dominiaka, wielkiego przyjaciela i nauczyciela młodych twórców, poety, krytyka literackiego, współzałożyciela „Tygla Kultury”, prezesa oddziału łódzkiego Stowarzyszenia Pisarzy Polskich, członka PEN Clubu polskiego.
3. W konkursie mogą brać udział – niezależnie od dotychczasowego dorobku i przynależności do zrzeszeń twórczych – autorzy w wieku 16–30 lat, z kraju i z zagranicy, piszący w języku polskim.
4. Prace konkursowe – zestawy 3 wierszy, napisanych w języku polskim – należy sporządzić w postaci pliku .rtf, .doc lub .docx w formacie A4 (rozmiar czcionki 12, interlinia 1,5) i przesyłać do 25 września 2020 roku na adres:
dominiak.konkurs@gmail.com.
5. Plik z pracą konkursową powinien być opatrzony godłem słownym (inaczej: pseudonimem) i zatytułowany tym godłem. Do wiadomości e-mail z pracą konkursową należy dołączyć dwa dodatkowe pliki:
a) zatytułowany „[Godło] – rozwiązanie godła”, zawierający dane autora: imię, nazwisko, adres, telefon i e-mail;
b) zatytułowany „Oświadczenie RODO – [i tutaj godło]”, zawierający skan własnoręcznie podpisanego oświadczenia, stanowiącego załącznik do niniejszego regulaminu.
6. Nadesłane wiersze nie mogą być wcześniej ogłaszane drukiem ani publikowane na stronach internetowych, a także nagradzane w innych konkursach.
7. Utwory konkursowe podlegać będą ocenie przez jury, które powołują organizatorzy.
8. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w listopadzie lub grudniu 2020 roku w Łodzi w ramach XIV Festiwalu Puls Literatury.
9. W konkursie zostaną przyznane nagrody i wyróżnienia pieniężne, zgodnie z decyzją jury.
10. Odbiór nagród możliwy jest wyłącznie podczas imprezy finałowej. Organizatorzy nie przesyłają nagród pocztą.
11. Przystąpienie do udziału w konkursie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych przez organizatorów, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych i ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 roku.
12. Wzięcie udziału w konkursie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na regulaminowe warunki uczestnictwa.
13. Wykładnia niniejszego regulaminu należy do organizatorów. Wszelkie pytania należy kierować na adres: dominiak.konkurs@gmail.com.
Załącznik: Oświadczenie RODO – Dominiak 2020
https://drive.google.com/file/d/1hGWH2AwEWKhzZUWuJvdTsbTmYiLIbmDb/view

POSTscriptum Strona Główna » INFO » Dział informacyjny » Konkursy zakończone » 2020.09.25 XVIII OKP dla Młodych Twórców im. Zbigniewa Dominiaka Moje świata widzenie

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie