Wysłany: 2026-03-13, 16:44
Za trzy tygodnie kolejny Wielki Piątek. Tej miłości nie da się podeptać. Twój wiersz uświadomił mi, że miłość to najważniejsza cnota kardynalna ale najpierw potrzebna jest wiara i nadzieja.
"Powróci znów nasza Pascha..."
I jeszcze jedno: "ludzi dobrej woli jest więcej".
olala.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 672,36 KB
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
Wysłany: 2026-03-13, 23:25
Wiesz, bez empatii nie warto w ogóle czytać poezji. Zawsze staram się domyślić o jakim kawałku ludzkiego świata a zatem i mojego, opowiada wiersz. Chodzi nie tylko o to co odbieramy zmysłami ale bardziej o nasze reakcje, myśli, uczucia. Różny wyraz znajdują u różnych osób, które piszą i po to właśnie jest poezja.
Twój wiersz ma rymy czasami, rytm mu się łamie... Jest wolny, mnie to nie przeszkadza ale nie czuj się dotknięty, kiedy spotkasz krytykę i pouczenia w kwestiach formalnych.
To przyjazne forum. Pozdrawiam niezmiennie ciepło.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
Małgosiu, byłem na bardzo różnych forach.Na kilku jeszcze jestem od dłuższego czasu. Jednego(!)mi brakuje szczególnie ale niestety zmarł człowiek, który był tam właścicielem, adminem a także poetą. Umarło wraz z nim forum. ...Szkoda bo to jest naprawdę niepowetowana strata.
przed takimi ludzmi, którzy kochają pisać i szanują innych piszących.
Mój wiersz ma rymy bo wolny nie oznacza wcale bez rymów a co do rytmu
w wierszu wolnym nie ma przecież żadnych ograniczeń i nakazów bo jest przecież wolny..
ale wiem Gosiu, że ty o tym także wiesz...
z weekendowym pozdrowieniem
Artur