Dołączyła: 22 Cze 2008 Posty: 14516 Skąd: Gliwice / obecnie Göteborg
Wysłany: 2009-03-23, 19:24
tak Sofimko,
jeśli wklejam w śpiewaną to znaczy że urodziło się od razu z melodią ...i to tak wczepioną w słowa jak zroślaki bywają ...
Niestety nie nagrałam jeszcze mp3 - to kwestia zgrania czasowego z moim osobistym nagrywaczem w postaci Brata, ale mam w tej kwestii o wiele więcej do nadrobienia...
Zostały już nagrane inne kawałki które czekają tylko na Jego montaż ..
Tymczasem mozesz jedynie posłuchać "Kołysanki dla..." i "Tęsknoty" w postaci roboczych nagrań jakie tu zamieściłam ..
Też czekają na bardziej profesjonalną obróbkę ...
Mm jeszcze jedno nagranie ale wokal do poprawki więc za nic tu nie wkleję ... jeśli obiecasz że mi go wybaczysz dla całości - to na maila Ci mogę..
Tą piosenkę napisało też życie ... jest dynamiczna i sceniczna z założenia ... Mam w wyobraźni cała aranżację do niej począwszy od perkusji która wprowadza żywym rytmem początek ..potem wchodzi gitara solówka i dopiero rozwija skrzydła gitara akustyczna , wokal plus coś jeszcze ...może keybord stylizowany na klawesyn ...tu jeszcze nie mam sprecyzowane...
Melodia idzie bardzo dynamicznie, wręcz wulkanicznie ...jest naładowana emocjonalnym przekazem.... cholernie mnie motywuje do znalezienia ekipy która podejmie się aranżacji tegoż , bo ja sama nie dam rady...
W końcu jedna nutka nawet przez wieksze niż małe N - muzyki jeszcze nie czyni....
Miło mi ze zwrócił tekst na siebie Twoją uwagę ... bo tak naprawdę bez muzyki jest jak pobladły obraz bez ram zaledwie...
Kiedyś go jednak usłyszysz - i promise.
_________________ wieczność przed nami i wieczność za nami
a dla nas ... chwila - między wiecznościami
Wysłany: 2009-03-25, 17:25
nuta niepokorna napisał/a:
Tą piosenkę napisało też życie ... jest dynamiczna i sceniczna z założenia ... Mam w wyobraźni cała aranżację do niej począwszy od perkusji która wprowadza żywym rytmem początek ..potem wchodzi gitara solówka i dopiero rozwija skrzydła gitara akustyczna , wokal plus coś jeszcze ...może keybord stylizowany na klawesyn ...tu jeszcze nie mam sprecyzowane...
Melodia idzie bardzo dynamicznie, wręcz wulkanicznie ...jest naładowana emocjonalnym przekazem.... cholernie mnie motywuje do znalezienia ekipy która podejmie się aranżacji tegoż , bo ja sama nie dam rady...
W końcu jedna nutka nawet przez wieksze niż małe N - muzyki jeszcze nie czyni....
Nutko... jestes niezwykła!, mam nadzięję, że niebawem zrealizujesz swoje plany
Tymczasem mozesz jedynie posłuchać "Kołysanki dla..." i "Tęsknoty" w postaci roboczych nagrań jakie tu zamieściłam
gdzie mam szukac ?
Miło mi ze zwrócił tekst na siebie Twoją uwagę ... bo tak naprawdę bez muzyki jest jak pobladły obraz bez ram zaledwie...
tu się zgodze z Toba całkowicie, tekst musi współgrac z muzyka i wtedy przebój murowany, czego Ci życzę