POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » INFO » Dział informacyjny » Konkursy zakończone » ĆWICZENIA Z WYOBRAŹNI - BRZESZCZE do 16 kwietnia
Przesunięty przez: Indianeczka
2010-04-22, 08:43
ĆWICZENIA Z WYOBRAŹNI - BRZESZCZE do 16 kwietnia
Autor Wiadomość
Indianeczka 
Beata Patrycja Klary

Wysłany: 2010-03-06, 16:07   ĆWICZENIA Z WYOBRAŹNI - BRZESZCZE do 16 kwietnia

Konkurs Nieprofesjonalnej Twórczości Literackiej „ĆWICZENIA Z WYOBRAŹNI - BRZESZCZE 2010

Celem konkursu jest zintegrowanie środowiska twórców nieprofesjonalnych, którzy poezję postrzegają w kategoriach lirycznego „ja”, pięknej metafory i klasycznych kanonów poetyckiej strofy.

ORGANIZATOR – Ośrodek Kultury Brzeszcze
Konkurs jest ogłoszony na łamach lokalnej gazety ODGŁOSY BRZESZCZ, stronie internetowej www.ok.brzeszcze.pl.

Regulamin można także otrzymać w Ośrodku Kultury Brzeszcze / Dział Merytoryczny/; zostanie również rozesłany do placówek kulturalnych oraz szkół na terenie powiatu oświęcimskiego.

ADRESACI – do udziału w konkursie zapraszamy:
młodzież klas gimnazjalnych
młodzież szkół ponadgimnazjalnych
dorosłych

WARUNKI UCZESTNICTWA W KONKURSIE:

Prosimy o nadesłanie opatrzonych godłem literackim:
trzech wierszy lub formy prozatorskiej / opowiadanie, reportaż, nowela, felieton, esej, inne/ w objętości do 5 stron A4 maszynopisu lub czytelnym pismem, w trzech egzemplarzach, dołączenie w zaklejonej kopercie informacji o autorze /imię i nazwisko, adres pocztowy, nr tel. , adres email /
każdy zestaw powinien być opatrzony słownym godłem.
proszę zamieścić informacje do której kategorii wiekowej kwalifikuje się praca, młodzież czy dorośli.
DOPUSZCZONE DO KONKURSU BĘDĄ wyłącznie prace dotąd nie publikowane i takie, które nie były oceniane w innych konkursach.
PODSUMOWANIE KONKURSU odbędzie się 13 maja 2010 r. o godz.1700 w Ośrodku Kultury w Brzeszczach
PRACE PROSIMY PRZYSYŁAĆ NA ADRES: Ośrodek Kultury Brzeszcze, ul. Narutowicza 1, 32-620 Brzeszcze, z dopiskiem „ĆWICZENIA Z WYOBRAŹNI- BRZESZCZE 2010”lub składać osobiście w Dziale Merytorycznym Ośrodka Kultury / pok.nr 34/

Termin nadsyłania prac upływa - 16 kwietnia 2010 r.
Wartość literacką prac oceni jury powołane przez organizatorów jury zastrzega sobie prawo zmiany przyznania nagród regulaminowych.

NAGRODY RZECZOWE OTRZYMUJĄ LAURECI:
I, II, III MIEJSCA oraz 2 wyróżnień w kategorii poezja

I, II, III MIEJSCA oraz 2 wyróżnień w kategorii prozatorskiej

Z PODZIAŁEM NA GRUPY WIEKOWE:

* młodzież do lat 18
* dorośli

Przewidziany jest poczęstunek dla uczestników konkursu w dniu podsumowania

artur bodler
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-06, 20:18   

Aż tyle jest konkursów? Zaskoczyłaś mnie szczerze mówiąc. :orany:

Więcej konkursów chyba niż chętnych!

Marek 
Z. Marek Piechocki

Wysłany: 2010-03-06, 22:07   

Wysyłaj, wysyłaj "robotniku" Weny!
Dobre masz teksty więc pakuj w koperty...! :)

artur bodler
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-06, 22:49   

Nigdy jeszcze koperty konkursowej nie wrzuciłem. Poczekam, aż się Antarktyda rozpłynie. :)

Ale inni na pewno się zdecydują.
Indianeczka odwala kawał roboty dla tych wysyłających!

el 

Wysłany: 2010-03-06, 22:59   

A szkoda ... Alaska czeka :D

Indianeczka 
Beata Patrycja Klary

Wysłany: 2010-03-07, 13:48   

kamil kwidziński napisał/a:
Aż tyle jest konkursów? Zaskoczyłaś mnie szczerze mówiąc.

Więcej konkursów chyba niż chętnych!
Jeszcze bardziej Ciebie zdziwię - oblicza się, że jest około 1200 konkursów poetyckich rocznie, w których udział bierze do 30 tysięcy poetów. Oczywiście niektórzy się powtarzają, ale i tak jest to sporo ludzików :)

Wysłać na 5 dobrych konkursów - uznanych - zawsze warto, ale i kiedy się nie wysyła - można przy uprawianiu poezji odnieść sukces. Poświatowska nie wygrała żadnego konkursu - a każdy wie kto zacz :)

Howq

artur bodler
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-08, 11:47   

Indianeczka napisał/a:
zawsze warto, ale i kiedy się nie wysyła - można przy uprawianiu poezji odnieść sukces. Poświatowska nie wygrała żadnego konkursu - a każdy wie kto zacz :)

Oczywiście, że można. Można też i nie - E. Dickinson. Przede wszystkim trzeba wytyczać własną drogę. Czasem trudno tę drogę odnaleźć i wytyczać - zgodnie z własnym duchem, bo wszędzie sploty, ronda i skrzyżowania. No i nigdy nie ma tabliczki oznajmiającej, że jakiś dystans rzeczywiście osiągnęliśmy.

Indianeczka 
Beata Patrycja Klary

Wysłany: 2010-03-08, 12:03   

Czasem trudno tę drogę odnaleźć i wytyczać - zgodnie z własnym duchem, bo wszędzie sploty, ronda i skrzyżowania. No i nigdy nie ma tabliczki oznajmiającej, że jakiś dystans rzeczywiście osiągnęliśmy.
Bardzo trudno. Osobiście wyznaję zasadę - rób swoje. Staram się tworzyć sztukę. Jest to jedna z dróg.
Inną są pewnie zawody konkursowe i pisanie, tworzenie pod konkursy - co wielu uprawia ;)

artur bodler
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-08, 12:31   

Cytat:
Inną są pewnie zawody konkursowe i pisanie, tworzenie pod konkursy - co wielu uprawia

To już ich sprawa. Jeśli mogą na tym zarobić - mentalnie czy finansowo - chwała im za to.
Choć ten boom konkursowy też jest kosztem czegoś. Ale może tylko ja, nieprzywarty dobrze do ziemi, tak uważam.

:)

Indianeczka 
Beata Patrycja Klary

Wysłany: 2010-03-08, 13:41   

o już ich sprawa. Jeśli mogą na tym zarobić - mentalnie czy finansowo - chwała im za to.
Choć ten boom konkursowy też jest kosztem czegoś. Ale może tylko ja, nieprzywarty dobrze do ziemi, tak uważam.

Ależ dlaczego :) Nic nie ma przeciw zarabianiu na konkursach :) Toć przeca bym informacji o nich tu nie zamieszczała :)
Myślę jednak, że pisanie pod konkursy, pod osoby w jury nie jest uprawianiem sztuki :)

POSTscriptum Strona Główna » INFO » Dział informacyjny » Konkursy zakończone » ĆWICZENIA Z WYOBRAŹNI - BRZESZCZE do 16 kwietnia

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie