POSTscriptum Strona Główna  
  POSTscriptum
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu POSTscriptum Strona Główna » PISANE WIERSZEM » Haiku i miniatury » serce
serce
Autor Wiadomość
Daria
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-11, 00:50   serce

wynajmuje pokój organizmu
wokół aort
zaplątanych w sobie

Marcin 

Wysłany: 2008-05-21, 21:58   

Ciekawy pomysł, a i wykonanie mnie zainteresowało. Może troszkę mniej trzeci wers*, ale ogólnie wiersz przypadł mi do gustu. A pierwszy wers: do czasu można by opuścić, bo łatwo się go domyśleć.

* Bardzo fajnie opisałaś serce, serce, które jak człowiek mieszka – w y n a j m u j e pokój organizmu, bo kiedyś i tak się wyprowadzi (przestanie bić). Opisałaś jego najbliższe otoczenie – wokół aort / zaplątanych w sobie. W trzecim wersie zakładasz, że mu wygodnie. Ale czy nie mogłoby być wygodniej, bezpieczniej? Wszak łatwo je zranić w tym pokoju organizmu. Dlatego nie przekonał mnie do końca ten wers. Za to, gdyby skupić się na pozostałych, byłoby świetnie (oczywiście moim zdaniem). Na przykład:

serce

wynajmuje pokój organizmu
wokół aort
zaplątanych w sobie

Daria
[Usunięty]

Wysłany: 2008-05-21, 23:48   

no to zmieniłam i jak teraz?

Marcin 

Wysłany: 2008-05-22, 09:56   

Może niech inni się wypowiedzą, bo skorzystałaś z mojej sugestii, więc nie będę obiektywny. Ale mi się podoba w takiej wersji. Szkoda, że nie zostawiłaś też poprzedniej, żeby można było się odnieść i móc powiedzieć lepiej / gorzej ;)

POSTscriptum Strona Główna » PISANE WIERSZEM » Haiku i miniatury » serce

Kontakt:

w sprawach merytorycznych:
Amandalea: amandalea@interia.pl, Leszek Wlazło: niepoeta2@wp.pl

w sprawach techniczno-merytorycznych:
Łukasz Pfeffer (luk19952): lukasz@pfeffer.com.pl

Pfeffer.com.pl - Zaistniej w internecie