.AnimusLumen.
Wysłany: 2026-05-25, 09:23 wersy KOstuchy
nazywaj mnie zimną Su
mało komu odetnę zasilanie podczas snu
to za romantyczne
wolę by był cały w posoce
nie bez obecnych sam na przed-stypie
lub gdy ledwo żywy z zegarkiem w – lęku
wyczekuje mnie od miesięcy
niekiedy też wejdę w skórę skrytobójcy
a nieszczęśnika rozsławię: zapadł się pod ziemię
nie mniej cieszy mnie wieść o desperacie
byle wysoko – najlepiej na wiadukcie
by go potrącono po starciu z grawitacją
tak by nie rozpoznał go nikt
_________________ „Malarstwo jest milczącą poezją, a poezja - mówiącym malarstwem“ - Simonides
Wysłany: 2026-05-25, 16:24
Turpistycznie przez Ciebie przedstawiona to jest ta "nagła i niespodziewana".
Wiele razy słyszałam ludzi opowiadających się za taką właśnie wersją śmierci, dziwiących się słowom modlitwy, które proszą o uniknięcie jej.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
Coś cię panie kolego zaczyna brać nie w tą stronę. Zaaplikuj lek, by zgorzel ducha zdeptać.
Pozdrawiam, witekk
_________________ człowiek szlachetny rozumie prawość, człowiek małostkowy rozumie zysk
Konfucjusz
.AnimusLumen.
Wysłany: 2026-05-25, 18:02
[quote="SławistanZamlar"]opatrunek na takie zakończenia; "requiem aeternam dona eis domine et lux perpetua luceat eis"[/quote]
<3, pozdrawiam.
_________________ „Malarstwo jest milczącą poezją, a poezja - mówiącym malarstwem“ - Simonides
.AnimusLumen.
Wysłany: 2026-05-25, 18:05
[quote="Rita"]Turpistycznie przez Ciebie przedstawiona to jest ta "nagła i niespodziewana".
Wiele razy słyszałam ludzi opowiadających się za taką właśnie wersją śmierci, dziwiących się słowom modlitwy, które proszą o uniknięcie jej.[/quote]
Czyli efekt uzyskaniem , pozdrawiam.
.AnimusLumen.
Wysłany: 2026-05-25, 18:09
[quote="Witold Kiejrys"]Coś cię panie kolego zaczyna brać nie w tą stronę. Zaaplikuj lek, by zgorzel ducha zdeptać.
Pozdrawiam, witekk[/quote]
Witku, na 29 wierszy w planowanym tomiku dwa będą brutalne, ten i wiersz, w którym wcielam się w wszechwładnego psychopatę, będzie szczerze, ale nic się nie martw, każdy wiersz będzie z innej bajki, trochę miniaturek dla oddechu, będzie bardzo różnorodnie, żeby zachować balans, zresztą czytałeś siódemkę, więc wiesz, teraz dopiero jest gotowa, jeden dzień pisałem - dwa dni poprawiałem xD, pozdrawiam.
Zatem już dziś rezerwuję i zamawiam z autografem Autora.Płatnikiem jestem rzetelnym i hojnym.
_________________ człowiek szlachetny rozumie prawość, człowiek małostkowy rozumie zysk
Konfucjusz
.AnimusLumen.
Wysłany: 2026-05-26, 05:07
[quote="Witold Kiejrys"]Zatem już dziś rezerwuję i zamawiam z autografem Autora.Płatnikiem jestem rzetelnym i hojnym.[/quote] Dzięki, jak i tak sporo rozdam, więc jeden będzie dla Ciebie, a kilka egzemplarzy, czy więcej, oddam na zbiórki. Jak plan wypali to będę zarabiał dopiero po śmierci, nie piszę dla sławy - gdyby, ani dla pieniędzy - gdyby, a dla siebie, choć zawsze niezmiernie jest mi miło, gdy ktoś przeczyta-polubi
p.s. mam już tytuł tomiku: dysOnans z pokoju nr 13/B2: wiersze i miniaturki xD