.AnimusLumen.
Wysłany: Dzisiaj 9:23 wersy kostuchy
nazywaj mnie zimną Su
mało komu odetnę zasilanie podczas snu
to zbyt romantyczne
wolę gdy ktoś kona w czerwonej kałuży
nie sam bez widowni na swoim epilogu
lub gdy w bezruchu z zegarkiem w ręku
z niepokojem wyczekuje mnie w oknie
mogę wejść w skórę skrytobójcy
a nieżywego rozsławić: zapadł się pod ziemię
ale na widok szaleńca cieszę się nie mniej
najlepiej wysoko na wiadukcie
by go staranowano po walce z grawitacją
do stanu anonimowego
_________________ „Malarstwo jest milczącą poezją, a poezja - mówiącym malarstwem“ - Simonides
Wysłany: Dzisiaj 16:24
Turpistycznie przez Ciebie przedstawiona to jest ta "nagła i niespodziewana".
Wiele razy słyszałam ludzi opowiadających się za taką właśnie wersją śmierci, dziwiących się słowom modlitwy, które proszą o uniknięcie jej.
_________________ If you don't know where you are going,
any road will take you there.
/Lewis Carroll/
Coś cię panie kolego zaczyna brać nie w tą stronę. Zaaplikuj lek, by zgorzel ducha zdeptać.
Pozdrawiam, witekk
_________________ człowiek szlachetny rozumie prawość, człowiek małostkowy rozumie zysk
Konfucjusz
.AnimusLumen.
Wysłany: Dzisiaj 18:02
[quote="SławistanZamlar"]opatrunek na takie zakończenia; "requiem aeternam dona eis domine et lux perpetua luceat eis"[/quote]
<3, pozdrawiam.
_________________ „Malarstwo jest milczącą poezją, a poezja - mówiącym malarstwem“ - Simonides
.AnimusLumen.
Wysłany: Dzisiaj 18:05
[quote="Rita"]Turpistycznie przez Ciebie przedstawiona to jest ta "nagła i niespodziewana".
Wiele razy słyszałam ludzi opowiadających się za taką właśnie wersją śmierci, dziwiących się słowom modlitwy, które proszą o uniknięcie jej.[/quote]
Czyli efekt uzyskaniem , pozdrawiam.
.AnimusLumen.
Wysłany: Dzisiaj 18:09
[quote="Witold Kiejrys"]Coś cię panie kolego zaczyna brać nie w tą stronę. Zaaplikuj lek, by zgorzel ducha zdeptać.
Pozdrawiam, witekk[/quote]
Witku, na 29 wierszy w planowanym tomiku dwa będą brutalne, ten i wiersz, w którym wcielam się w wszechwładnego psychopatę, będzie szczerze, ale nic się nie martw, każdy wiersz będzie z innej bajki, trochę miniaturek dla oddechu, będzie bardzo różnorodnie, żeby zachować balans, zresztą czytałeś siódemkę, więc wiesz, teraz dopiero jest gotowa, jeden dzień pisałem - dwa dni poprawiałem xD, pozdrawiam.