Mam problem z interpretacją twoich wierszy. Twoje kody cyfrowo literowe są mi nieznane, dlatego w czytaniu z góry je odrzucam. - Czy środowiskowo jest to w jakiś sposób akceptowane? A jeśli tak, to gdzie szukać kluczy, by daremnie po tekście nie kluczyć?
pozdrawiam, witekk
_________________ człowiek szlachetny rozumie prawość, człowiek małostkowy rozumie zysk
Konfucjusz
.AnimusLumen.
Wysłany: Dzisiaj 18:59
[quote="Witold Kiejrys"]Mam problem z interpretacją twoich wierszy. Twoje kody cyfrowo literowe są mi nieznane, dlatego w czytaniu z góry je odrzucam. - Czy środowiskowo jest to w jakiś sposób akceptowane? A jeśli tak, to gdzie szukać kluczy, by daremnie po tekście nie kluczyć?
pozdrawiam, witekk[/quote]
Rozumiem i nie dziwię się, na pewno nie jesteś sam. Otóż bardzo interesuję się psychologią, numerologią i duchowością, co wynika z mojej osobowości, testów, o których za chwilę, niby nie powinno się ich brać w 100% za prawdę, ale mnie z opisów wszystko się zgadza, zresztą sam siebie nie biorę na poważnie xD:
Na podstawie znanego testu MBTI opartego na koncepcji geniusza Carla Junga jestem INFJ-em: introwertycznym, intuicyjnym, uczuciowcem, osądzającym. W skrócie, najrzadszym typem osobowości z 16, gdzie środkowe literki oznaczają Ni-Fe, czyli kogoś z bogatym życiem wewnętrznym i silnie rozwiniętą intuicją introwertyczną, kto analizuje każdy najdrobniejszy szczegół, łączy podświadomie kropki w obraz. Inaczej rzecznik o głębokiej empatii i z silnie zakorzenioną moralnością, co chyba widać w moich niektórych wierszach, na przykład dobrze to widać we wierszu zapytan?e holistyczne.
1 skrzydło 2 wywodzi się z Enneagramu: perfekcjonista z ambicjami, dlatego dużą wagę przywiązuję do szczegółów i często wracam edytować swoje wiersze.
Poza tym jestem numerologiczną 7-ką: zwrócony ku sobie, co widać na przykład we wierszu: auTodialog, cyfrą najbardziej uduchowioną, dlatego postawiłem na rozwój duchowy, który przewija się w tomiku.
Sigma to po prostu Alfa, poza hierarchią, oczywiście to jest tylko zabawa, ale z zachowania i niezwykłego widzenia wielu uważa, którzy się tym interesują, że Chrystus i Budda byli właśnie Sigmami INFJ, jako INFJ-oci widnieją na przykład na personality database.
Mój tomik nie będzie zbiorem wierszy, a organiczną całością z wieloma warstwami, do tego różnorodny, ale i też hermetyczny, dla wąskiej grupy osób. Powiem tak, jaka osobowość taki tomik xD I dodam jeszcze, że po przeczytaniu tomiku i opisu INFJ będzie można stwierdzić, że tak, zgadza się, to pisał INFJ xD Pozdrawiam
_________________ „Malarstwo jest milczącą poezją, a poezja - mówiącym malarstwem“ - Simonides