Spieszę donieść, że oprócz Forum Lepsza Strona Ciszy, apel o pomoc dla Lilii zamieścił u siebie także Serwis Knowacz.pl, apel pojawił się również na Forum Blejtramy słów
nic kompletnie niestety. To w kwestii mieszkaniowej, ale mamy lato, jest znacznie lżej, pani poseł P. nie zechciała, mimo interwencji, jak dotąd, zainteresować się jej sprawa. Dostała pewna pomoc finansowa, nie musi w związku z tym, tyrać ponad swoje siły, a córka, jak na razie, przebywa w szpitalu. najgorsze, to mieszkanie, którego jej w sposób absolutnie jednoznaczny odmówiono w gminie. Drżę, przed zimą, bo znowu się zacznie, a biorąc pod uwagę, jej wydolność fizyczną, każda zima, może być tą ostatnią
Tylko ziemia jest twarda.
Przeczytała historię tej kobiety i chciałabym wiedzieć czy udało się coś dla niej zrobić.
Ostatnia wiadomosć pochodzi z lipca ateraz znów cieżka zima.
Pierwszy raz zajrzałam w ten kącik. Chyba czesciej tu będe zaglądać.
jest lepiej o tyle, że dzięki pomocy finansowej, mogła dogrzać elektrycznością pomieszczenie (bo mieszkaniem to nazwać trudno), tak by jeszcze trwać.
Nic poza tym, się nie zmieniło
Pozostaje mi życzyć córce Lilii powrotu do zdrowia, ponieważ
można z tą chorobą normalnie żyć, jeśli przestrzega się
zaleceń lekarskich, regularnego przyjmowania leków,
kontroli itd., a też i poczucie bezpieczeństwa odgrywa
ważną rolę. A czasami jest tak, że można stać się
niebezpiecznym dla siebie i otoczenia.
To smutne, że ludzie muszą żyć w takich warunkach,
wiem bo znam. I tak to już jest - takich komunalnych (i nie tylko) mieszkań/domów są setki,
wybudowane przed wojną, z pękającymi stropami, bez wody,
zagrzybiałe;
wszystkim, którzy przyczynili się
wszystkim, którzy dołożyli swoją cegiełkę
Wielkie podziękowanie od Lili
mieszkania wprawdzie nie otrzymała. córka jest chora nadal i to się nie zmieni, ale dzięki otrzymanej pomocy, doprowadziła wodę do mieszkania i w najbliższym czasie, będzie ogrzewanie gazowe
jeszcze raz, dziekuję